Съд в Банкок присъди родителските права на японец върху 13

...
Съд в Банкок присъди родителските права на японец върху 13
Коментари Харесай

Фабрика за бебета: Богаташки син получи правата над 13 деца, родени от сурогатни майки

Съд в Банкок присъди родителските права на японец върху 13 бебета, износени и родени от сурогатни майки от Тайланд. Законът разрешава на 28-годишният Митцутоки Шигета да получи настойничество върху децата, оповестява Си Ен Ен. Японецът е наследник на състоятелен бизнесмен. През 2014 година към него се развихри скандал, когато стана ясно, че е станал татко на минимум 16 бебета посредством сурогатни майки от Тайланд.

Случаят „ Фабрика за бебета “, както стана известен въпросът, накара тайландските управляващи да забранят сурогатното майчинство против възнаграждение за чужденци.

На Шитега, който не участвал на делото, му били присъдени еднолични права над децата, откакто сурогатните майки поискали споделено настойничество.

„ В името на щаститето и положителните благоприятни условия, които 13-те деца ще получат от биологичния си татко, който няма неприятно минало, съдът взема решение, че всички 13 деца, родени сурогатно, ще бъдат законни деца на ищеца “, се споделя в решението на Централния съд по въпросите на децата в Банкок.

Преди години, когато Шитега бил сниман с дете да пътува към Камбоджа, се появили подозрения за какво са му толкоз деца от сурогатни майки и даже дали не се занимава с трафик на хора. Негов авокат обяснил, че той просто желал огромно семейство, което, като наследник на богат предприемач, може да си разреши.

Според японски медии, той е наследник на ИТ милиардер и платил сред 9300 и 12 500 $ на всяка сурогатна майка. Той не е женен, има няколко компании и към този момент прави проекти за бъдещето с децата си, в това число и основаването на попечителски фондове за издръжката им. В момента живее в Япония.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР