Съд пусна на свобода Петър Кърджилов и то без никаква

...
Съд пусна на свобода Петър Кърджилов и то без никаква
Коментари Харесай

Съдът пусна Петър Кърджилов без никаква мярка за неотклонение

Съд пусна на независимост Петър Кърджилов и то без никаква мярка за неотклонение. Преди това прокуратурата настояваше за непрекъснатия му арест. Според обвиняването той има друго сходно висящо произвеждане, както има и действителна заплаха да извърши друго закононарушение, заяви БТВ. Съдът обаче не одобри настояването и причините на държавното обвиняване.

Има несъгласия и открити като лъжи в изказванията на дамата - Лиляна Тасева, което слага под подозрения задачите ѝ свидетелски показания, считат магистратите. Проявата съставлява само административно нарушаване, а не незаконно безчинство с изключителна смелост. Затова нямало налице учредения за каквато и да е била мярка за неотклонение.

На днешното правосъдно съвещание, като част от доказателствените материали прокуратурата е дала разпити на очевидци и видеотехническа експертиза. Съдът не одобри настояването на юристите за вербален разпит и на други очевидци на случката. Защитникът юрист Арександър Кашъмов сподели, че такова висящо произвеждане няма, а изказванието е очернящо Кърджилов. Той заподозря зла предумисъл във фабрикуването на очевидно погрешни условия, обявени от някой обиден очевидец.

Прокуратурата може да стачкува определението на съда.

Петър Кърджилов беше арестуван преди два дни на Орлов мост след битка сред него и стара дама при палатковия лагер на протестиращите. Бившият пиар на някогашната кметица на регион "Младост " Десислава Иванчева заля с вода дамата, до момента в който тя даваше изявление за Нова телевизия. Кърджилов плисна вода от чаша в лицето й и й се разкрещя "Марш от тука! ", а тя го удари с бастуна си. Присъстващите на мястото служители на реда му сложиха белезници и го водиха.

След случая дамата уточни, че желала да покаже същинските лица на митинга. Протестиращ пък беше безапелационен, че случилото се е провокация, защото старата жена цялостен час обикаляла Орлов мост и псувала недоволстващите, размахвайки бастуна си. Това е провокирало по-острата реакция на задържания малко по-късно мъж. „ Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм използвал алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, желаят да ме отведат без документи “, сподели Кърджилов преди да бъде откаран от полицията. Жената също беше отведена от органите на реда.

Веднага след случая протестиращите оповестиха, че цялата работа е направена от "провокатор, изпратен от ГЕРБ, за да стане скандал, да се отклони вниманието от настояванията им - незабавна оставка на държавното управление на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев. "Моля да спрат да ги изпращат тези провокатори, тъй като провокациите няма да им се получат. Ние ще седим тук, до момента в който те си подадат оставката. Ние не бием баби. Мирни сме и призоваваме към мирни митинги ", оповестиха те. От ГЕРБ пък дадоха специфична конференция, с цел да разгласят, че дамата не била техен член.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР