Съд постанови във вторник, че бившият американски президент Доналд Тръмп е

...
Съд постанови във вторник, че бившият американски президент Доналд Тръмп е
Коментари Харесай

Тръмп признат за виновен по дело за бизнес измами

Съд постанови във вторник, че бившият американски президент Доналд Тръмп е правил излъга в продължение на години, по отношение на бизнеса си с недвижими парцели, оповестява АП.

Съдия Артър Енгорон, който се произнесе във вторник по гражданско дело, заведено от основния прокурор на Ню Йорк, откри, че някогашният президент и неговата компания са измамили банки, застрахователи и други, подавали са неверни годишни финансови доклади, като са печелили от тези излъга.

Съдията отхвърли изказванието на Тръмп, че отвод от отговорност във финансовите доклади го освобождава от всевъзможни непозволени дейности.

Решението, взето дни преди началото на правосъдния развой без правосъдни заседатели по делото на основния прокурор Летиша Джеймс, е най-силният удар, нанесен до момента върху деликатно завършения имидж на Тръмп като предприемач.

Процес без правосъдни заседатели ще стартира на 2 октомври. Джеймс желае 250 милиона $ санкции и възбрана на Тръмп да прави бизнес в Ню Йорк, родния му щат. Процесът може да продължи до декември.

Адвокатите на Тръмп бяха поискали от съдията да отхвърли делото, което той отхвърли. Те настояват, че на Джеймс не е било законно разрешено да заведе дело, защото няма никакви доказателства, че обществеността е била ощетена от дейностите на Тръмп. Те също по този начин настояват, че доста от обвиняванията в делото са погасени от отминалост.

Припомняме, че срещу Тръмп се водят няколко дела и по някои от тях той вече бе наказан. Той не се призна за отговорен по никое от обвиняванията. 

Разследван бе за изборно вмешателство, нелегално предпазване на класифицирани документи, полово принуждение и клюка, както и заплатен рушвет на порнозвезда, която да мълчи за връзките им. 

Въпреки това, той е любимец на републиканците за президентските избори през 2024 г. 

Въпреки че е изправен пред четири процеса, Тръмп показа, че не го преследват кошмари за това по какъв начин се оказва в пандиза, предава news.bg.

Тръмп съобщи, че съгласно него ефикасните неоправдателни присъди на някои от метежниците, взели участие в щурма на Капитолия в началото на 2021 година, са несправедливи.

Ако завоюва през 2024 година, Тръмп няма да се кандидатира за трети мандат.  22-рата корекция в Конституцията лимитира президентите до два четиригодишни мандата. До това решение се стигна, откакто някогашният президент Франклин Рузвелт беше избиран за четири мандата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg