Събранието на академиците избра днес четирима нови академици на Българската

...
Събранието на академиците избра днес четирима нови академици на Българската
Коментари Харесай

Николай Денков вече е академик

Събранието на учените избра през днешния ден четирима нови учени на Българската академия на науките в региона на природоматематическите науки, оповестиха от Академията. Сред тях е и министърът на образованието.

Академик Николай Денков Денков е роден през 1962 година
 Хората, които желаят нормалност без имунизиране и ограничения, лъжат, сподели просветителният министър Хората, които желаят нормалност без имунизиране и ограничения, лъжат, сподели просветителният министър
„ Хората, които желаят да не се имунизираме, да няма ограничения и да си живеем естествения живот, лъжат. Свободата в Англия, Италия и Испа...

Световноизвестен академик в региона на химията – колоидно-дисперсни системи и техните приложения в промишлеността и бита. Сред първите 2% на най-хубавите учени в света съгласно класацията на влиятелния Станфордски университет. Работи в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “- Факултет по химия и фармация. През 2018 година е определен за член-кореспондент на Българска академия на науките.

Академик Олег Кръстев Мушкаров е роден е през 1951 година

Математик на международно ниво, с научни приноси в такива съвременни области като диференциалната геометрия, многомерния сложен разбор и математическата физика, които са високо ценени в света. Със важен принос в издигането на нивото на извънкласната работа по математика с надарени възпитаници в България и в чужбина. Работи в Института по математика и информатика на Българска академия на науките. През 2012 година е определен за член-кореспондент на Българска академия на науките.

Академик Николай Витанов Витанов е роден е през 1964 година
 Задържан е мъж, който евентуално е нападнал просветителния министър (ВИДЕО) Задържан е мъж, който евентуално е нападнал просветителния министър (ВИДЕО)
Съгласно публично известие на Министерство на вътрешните работи, има арестуван поради случилия си по-рано през днешния ден (20 октомври) случай със служебния учебен ми...

Водещ академик в света по квантова информатика и кохерентен надзор на квантови системи. Сред първите 2% на най-хубавите учени в света съгласно класацията на влиятелния Станфордски университет. В момента е заместник-ректор по научната и плановата активност на Софийския университет. През 2014 година е определен за член-кореспондент на Българска академия на науките.

Академик Константин Иванов Хаджииванов е роден е през 1958 година

Световнопризнат академик в региона на химията на повърхностите, която е в основата на значими процеси като адсорбция и катализ. Сред първите 2% на най-хубавите учени в света съгласно класацията на влиятелния Станфордски университет. Работи в Института по обща и неорганична химия на Българска академия на науките. През 2012 година е определен за член-кореспондент на Българска академия на науките.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР