Събитийният формат „Нощ на историите“ кани на ново издание –

...
Събитийният формат „Нощ на историите“ кани на ново издание –
Коментари Харесай

“Нощ на историите… с Милица Гладнишка” предстои на 2 юни в Sofia Live Club

Събитийният формат „Нощ на историите“ кани на ново издание – в ролята на разказвача влиза неуморимата хала на театъра и музикалната сцена Милица Гладнишка, а събитието е на 2 юни 2022 година в Sofia Live Club.

„Ако знаех… дали щях да…“ е тематиката, която самата Милица Гладнишка си е избрала за присъединяване си в „Нощ на историите“. Локацията Sofia Live Club, известна с концертите си онлайн, по никакъв начин не е инцидентна – тъй като събитието дава обещание както любопитни персонални истории, по този начин и музикални осъществявания.

Милица Гладнишка e актриса и джаз певица. Завърша НАТФИЗ „ Кр. Сарафов “ със компетентност „Актьорско майсторство за куклен театър“ в класа на Пламен Кьорленски. Паралелно с театралната академия учи оперно пеене при Рени Пенкова, взема курсове по джаз пеене в Лондон и майсторски клас при известния джазмен Милчо Левиев. Участва в известни телевизионни шоу стратегии и сериали. Има няколко записани песни, измежду които са „ Сънища “, „ Чужда сянка “, „Завръщане“ с създател Деси Софранова, „Искаш“ с създатели Милица Гладнишка и Иван Велчев. Занимава се и с озвучаване на филми и сериали. През 2017 година е номинирана за премията „ Икар “ в категория „ Златен глас “ (актриса) за ролята на Тюлип в дублажа на „ Щъркели “. Има и две номинации за театрална музика за премиите „Икар“ и „Аскеер“.

Фестивалното събитие “Нощ на историите ” се организира в следния формат – известни персони описват свои персонални, фамилни или родови истории. Първото издание на „ Нощ на историите “ се случи в София през май 2019 година с присъединяване на известни поети и писатели. През септември 2019 година “Нощ на историите ” гостува в Пловдив като част от формалната стратегия на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата. През септември 2020 година изданието на “Нощ на историите ” с поддръжката на Столична стратегия “Култура ” беше отдадено на София.

Билети за събитието на цена от 15 лева се продават в мрежата на Eventim. На място в деня на събитието цената на билета ще бъде 20 лева

Повече за формата “Нощ на историите ” и предходните му издания може да прочетете в уеб страницата или Фейсбук страницата. Актуална информация се разгласява във Фейсбук събитието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР