Събитията и личностите от банкнотите по целия свят като произведения

...
Събитията и личностите от банкнотите по целия свят като произведения
Коментари Харесай

Лица от банкноти и монети като произведения на изкуството

Събитията и личностите от банкнотите по целия свят като творби на изкуството. В най-новата си галерия Хубен Черкелов още веднъж показва главната тематика на своето творчество - облиците от банкнотите и монетите. Мона Лиза, Батман и Мадарският конник са измежду интерпретациите на художника.

Свързване на духовното и материалното. Парите и изкуството вероятно наподобяват несъвместими за елементарния човек, само че за Хубен Черкелов и двете са значима част от живота. Провокират, оказват помощ ни да спечелим довериие, постоянно могат и да изненадват.
Хубен Черкелов, художник: Точно зад мен е портретът на Мона Лиза. Човек би предположил, че е от Италия или Франция да вземем за пример, само че тя е от Коста Рика. Парите са форма на връзка на първо място. Дори без да знаем език, попадайки в непозната страна, в случай че човек има банкноти, те се одобряват и можеш да купиш, каквото си искаш. Базирайки се на това, аз желая да кажа, че изкуството може да бъде сходна форма на връзка.
С напластени бои и холограмни стикери Хубен Черкелов пресъздава картини на Иван Милев и Сезан, а сцена от подписването на Декларацията за независимостта стои против Бранденбургската врата в изложба " Оборище 5 ".

Но измежду значимите облици от портмонето, въпросът за смисъла на парите и изкуството добива още по-голям смисъл. А съгласно художника и двете, само че единствено в случай че искаш да притежаваш.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР