Събитието се организира по идея на кмета Жельо Вардунски и

...
Събитието се организира по идея на кмета Жельо Вардунски и
Коментари Харесай

Над 150 дръвчета засадиха в каменското село Полски извор

Събитието се провежда по концепция на кмета Жельо Вардунски и с поддръжката на локални поданици и " Кроношпан "

Засадиха над 150 тополи и други локални типове дръвчета край дерето и парка в каменското село Полски извор. Инициативата е на кмета на общината Жельо Вардунски, който благодарение на " Кроношпан " е съумял да провежда и реализира днешното събитие, в което присъединяване взеха локални поданици, посетители и публични лица, измежду които и ръководителят на ОбС-Камено Радослав Балтаджиев.

Идеята зад засаждането на дръвчетата е да се способства за хубостта на обитаемото място, само че и да се защищити селото от наводнения, на каквито последно станахме очевидци в края на 2017 година Затова точно е определено дерето край селото. 

" Кроношпан всяка година засажда милиони дръвчета. През 2023 година избрахме община Камено, тъй като с кмета Жельо Вардунски поддържаме доста положителни взаимоотношения, работим успешно дружно и концепцията за днешното събитие е прелестна. Засадени ще бъдат над 150 тополи по продължението на канала, а в парка на читалището - локални типове ", сподели при откриването на днешното събитие представител на " Кроношпан ". 

Кметът Жельо Вардунски благодари за поддръжката и поздрави събралите се към 40 индивида, които се включоха в днешното засаждане на дръвчета. 

Вижте видео от откриването на събитието и фотоси в нашата изложба:

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР