Събитие на годината: Световна премиера на новия Opel Astra От минало

...
Събитие на годината: Световна премиера на новия Opel Astra
От минало
Коментари Харесай

Напълно заредени: Акценти и постигнати успехи от Opel през 2021 година

Събитие на годината: Световна премиера на новия Opel Astra
От минало в бъдещето: Opel възроди именитият модел Manta GSe ElektroMOD и показа мъника Opel Rocks-e
Дебютен сезон: Силен старт за Opel Corsa-e Rally и ADAC Opel e-Rally Cup
E-офанзивата продължава: новите електрически модели Mokka-e, Combo-e Life и Grandland plug-in хибрид
Електрификация на лекотоварната гама: Opel Combo-e, Vivaro-e и Movano-e се включват в портфолиото на LCV моделите

2021 беше изключителна година за Opel, изпълнена с провокации и заредена с сила и страсти. Opel продължава офанзивата за електрификация с цялостна мощ. Представи неповторими нови модели със ефектен дизайн, софтуерни нововъведения и немско качество, каквито са и предстоящите през 2022 година Opel Astra и Grandland, както и сполучливо показания Opel Mokka. Преминавайки от минало в бъдещето посредством възраждането на именития модел Manta, който беше електрифициран и показан тази година - Manta GSe ElektroMOD. Клиентите на Opel могат да избират всред девет електрифицирани модела. „ Opel Greenovation “ продължава с цялостна мощ. Всичко това и доста други акценти от миналата 2021 година може да видите във видеото „ Най-доброто от Opel 2021: Просто електрически! “ – бърз обзор на събитията в малко повече от 1 минута.

Дързък и изчистен дизайн,иновативни и съвременни: OpelMokkaи OpelMokka-e

Opel Mokka е първият модел на Opel носещ новото лице на марката Opel Vizor и оборудван с напълно цифровия Pure Panel кокпит. С дръзновен, изчистен дизайн, изцяло друг от всички. Това беше и мотото на медийната акция „ Less normal. More Mokka “, което беше последвано от международната премиера „ Less Normal Experience “. За първи път авто производител провежда виртуална DJ нощ. Новият Opel Mokka стана шлагер, а електрическия Mokka-e завоюва „ Златен волан 2021 “ в Германия. В България Mokka-e беше разгласен за е-SUV в състезанието Test the Best на влиятелното автомобилно издание Auto Bild.

Легендата се завръща: Opel Manta GSe ElektroMOD

Легендарният Opel Manta се завърна като акумулаторен електрически, без излъчвания Manta GSe ElektroMOD (MOD значи съвременни технологии, като съкращението идва от „ трансформация “). Уникален автомобил, който разсънва страсти и притегля погледите с дизайна си включващ Opel Pixel Vizor.

Феновете и приятелите на марката могат да се разходят когато и да е из историята на Opel. Дигиталният музей Opel Classic е отворен 24/7 и е единствено на един клик разстояние. Той предлага виртуални тематични обиколки из обширната сбирка модели създавани повече от 120 година и повече от 159 година история.

Мотоспорт и на акумулатори: Opel Corsa-e Rally и ADAC Opel e-Rally Cup

Вълнуващи спортни страсти бяха предоставени на почитателите и от рали версията на най-продавания дребен модел на Opel, Corsa. Opel Corsa-e Rally отпразнува своя дебютен сезон в ADAC Opel e-Rally Cup, първото в света рали съревнование за електрически коли.

Уверен, електрифициран, ефикасен: Новият модел OpelAstraбе показан пред света

Opel притегли вниманието с двойна премиера на 1 септември. Уве Хохгешурц бе показан публично за първи път като основен изпълнителен шеф на Opel. В първия си работен ден той разгласи премиерата на сензационния нов хечбек Opel Astra. Най-новото потомство на най-продавания стилен модел се отличава със спиращ дъха дизайн и е цялостен с новаторски технологии. За първи път Astra се предлага и в електрифициран вид – като електрически plug-in хибрид. Изцяло електрически вид е плануван да бъде пуснат на пазара през 2023 година

Верен на мотото „ детоксикация до най-много “, екипът за разработка на Astra, от които половината са дами, сътвориха същински дизайнерски шедьовър. Новият Opel Astra е оборудван с най-съвременната адаптивна система фарове и светлини Intelli-Lux LED® Pixel Light в компактния клас. Скок напред във времето е изработен и в интериора. С напълно цифровия кокпит Pure Panel аналоговите принадлежности остават в предишното. Клиентите ръководят и управляват функционалностите в Astra интуитивно чрез необятни сензорни екрани, тъкмо като смарт телефон.

Новият Opel Grandland също следва смелата и изчистена дизайнерска философия на марката. В допълнение към моторите с вътрешно горене, SUV флагманът на Opel се предлага в два разновидността на plug-in хибридно задвижване, Opel Vizor и напълно цифров кокпит, както и с най-съвременни технологии. Иновациите варират от светлинната система Intelli-Lux LED® Pixel Light и Night Vision до електрическо задвижване на всички колела.

Друго попълнение към портфолиото електрически модели на Opel тази година е Combo-e Life, който се причислява към напълно електрическия Opel Zafira-e Life MPV.

Интелигентна „ Greenovation “ тактика: напълно електрическо LCV трио на Opel

С Opel Combo-e, Opel Vivaro-e „ Международен ван на годината 2021 “ и новия Opel Movano-e Opel дава цялостна гама електрически лекотоварни транспортни средства за избор на клиентите си. Дебют направи новаторския ван Opel Vivaro-e HYDROGEN, който се нуждае единствено от три минути за зареждане с водород – почти същото време, належащо за зареждане на стандартен дизелов или бензинов автомобил. Обхватът на шофиране е повече от 400 километра (WLTP).

За младежите: Новият OpelRocks-e предлага на младежите подвижност с нулеви излъчвания

В края на годината Opel показа още едно напълно електрическо транспортно средство за подвижност без нездравословни излъчвания в града. Новият Opel Rocks-e SUM (Устойчива градска мобилност) е акумулаторно-електрическата четириколка, която може да си разреши съвсем всеки водач. Rocks-e може да се ръководи в Германия от младежи на възраст над 15 години, които имат удостоверение за ръководство AM.

Opel продължава да предлага електрически модели и следващата година, когато новият Opel Astra Sports Tourer ще направи своята премиера като plug-in хибрид. Цялото портфолио от модели на марката ще бъде електрифицирано до 2024 година, а от 2028 година Opel ще предлага извънредно акумулаторни електрически транспортни средства.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР