Събирането на семейството на Коледа е едновременно един от най-хубавите

...
Събирането на семейството на Коледа е едновременно един от най-хубавите
Коментари Харесай

9 теми на разговор, които да избягвате на семейната празнична трапеза

Събирането на фамилията на Коледа е по едно и също време един от най-хубавите и най-взривоопасните аспекти на празника. От една страна, наваксвате време с околните и разменяте дарове в уютна атмосфера. От друга, може да се стигне до разногласия и кавги, изключително когато се седне на масата и градусът на настроението се вдигне.

За да избегнете напрежението по време на празничната вечеря, ви съветваме да избягвате следните няколко тематики:

1. Политика. Няма да убедите никого в правотата на своите убеждения тъкмо в този момент, по тази причина няма смисъл да подхващате диалози за политика.

2. Религия. Различните вярванията са нещо доста персонално и би трябвало да се почитат. Ако ви е мъчно да го вършиме, въобще не засягайте тематиката.

3. Персонални проблеми - ваши или на родственик. На масата пред всички не е мястото да ги обсъждате. Разбира се, може да ги споделите с непосредствен, само че по-късно, на четири очи.

4. Защо някой от околните ви към момента не е привързан или няма деца. Темата може да е мъчителна за индивида.

5. Здравословни положения. Разговорите за заболявания несъмнено няма да допринесат за приятна и празнична атмосфера.

6. Теглото и външния тип на ваш родственик. Наистина ли желаете да критикувате и разстройвате някого тъкмо в този момент? Запазете хапливите мнения за себе си, най-добре вечно.

7. Спорт, в случай че знаете, че това ще докара до словесни конфликти сред почитатели на разнообразни тимове. Проучване в Съединени американски щати е посочило, че разногласията в 2 от 5 фамилии по празници потеглят от кавга, обвързвана със спорт.

8. Чувствителни тематики, по които хората постоянно показват противоположни отзиви - да вземем за пример имунизациите, климатичните промени, хората с друга полова ориентировка.

9. Кирливите ризи от предишното. Не е моментът да припомняте спор за парцел или по какъв начин някой е засегнал някой различен преди 10 години. Придържайте се към неутрални, общи тематики, с цел да мине вечерта умерено и радостно.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР