С всяка изминала година, мобилните устройства стават все по-мощни и

...
С всяка изминала година, мобилните устройства стават все по-мощни и
Коментари Харесай

Процесорът Kirin 1020 ще хвърли в шок собствениците на смартфони със своята мощност

С всяка минала година, мобилните устройства стават все по-мощни и по-производителни. Благодарение на това, че бюджетните към този момент модели телефони могат да вършат неща, които преди няколко години бяха в положение да правят единствено флагманите.
Преди броени часове в мрежата попадна информация за процесора Kirin 1020, който ще размени настоящия Kirin 970. Официалното показване на новия процесор ще се състои в средата на 2019 година.

Според източник, непосредствен до създаването на новия процесор, Kirin 1020 ще хвърли в потрес всички притежатели на смарт телефони със своята изчислителна мощ. Той ще се окаже създаден по 7-нм софтуерен развой, а неговата тактова периодичност ще надвиши 3,3 Ghz.

Както към този момент стана ясно, този чип ще бъде 1,5 – 2 пъти по-мощен от настоящия Kirin 970, а смарт телефоните, основани на последния, в този момент заемат първите места в другите ранглисти, отдадени на продуктивността на телефоните.

Поради невероятната изчислителна мощност, новият чип за мобилни устройства може да преодолее бариерата от 400 000 точки в бенчмарка AuTuTu. Нито един смарт телефон в света досега не е съумял да направи това.

Също по този начин, процесорът Kirin 1020 ще получи цялостна поддръжка на 5G мрежите, само че към този момент не е известно, какво приложение ще откри толкоз високо изчислителна мощност в телефона. Сега явно към този момент мощността на процесора Kirin 1020 ще е задоволителна за осъществяване на безусловно всички задания.

Под този чип може даже да тръгне компютърната версия на Windows 10 без никакви ограничавания, в случай че Microsoft разреши това да се случи. Други детайлности за новия процесор за момента няма.

Важно е да се разбере, че новият чип ще излезе не незабавно след настоящия Kirin 970, защото през втората половина на тази година, обществото ще види ново устройство в лицето на Kirin 980. Той ще се трансформира в нещо приблизително сред сегашния и бъдещия процесор.

По-рано стана известно, че флагманския смарт телефон Huawei Mate 20, основан на чипа Kirin 980 е два пъти по-мощен от Samsung Galaxy S9 и iPhone Х.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР