С всяка изминала година, AMOLED-матрицата набира все по-голяма популярност. През

...
С всяка изминала година, AMOLED-матрицата набира все по-голяма популярност. През
Коментари Харесай

Новите смартфони на Xiaomi ще получат страхотен дисплей, който е по-ярък от AMOLED

С всяка минала година, AMOLED-матрицата набира все по-голяма известност. През 2017 година даже компанията Apple направи избор в посока на органичните екрани в най-скъпия си смарт телефон – iPhone X. Основният минус на този тип екрани се състои в това, че с производството им все още са ангажирани единствено няколко огромни корпорации, като към 70% от цялото произвеждане е благосъстоятелност на Samsung. Темповете на производството не е задоволително, с цел да може всяка компания да употребява OLED екран в своите мобилни устройства, тъй че доста разработчици към този момент търсят опция.

Според данните от благонадежден източник, компанията Xiaomi желае да употребява във всички свои смарт телефони актуален AMOLED-дисплей , само че тя не може да направи това. Причината е, че органичните матрици са в огромен недостиг, който идващите няколко години няма да бъде преодолян. Толкова дълго, китайската Xiaomi просто не може да чака, защото в този случай нейните телефони безнадеждно ще остареят на фона на продуктите на Samsung, LG и Apple. Изходът от обстановката може да се трансформира в нова технология, която е по-добра.



През юли 2018 година в света ще стартира първото всеобщо произвеждане на miniLED-екрани, които са по-добри и модерни от OLED-матриците по няколко знака. По-специално, екраните от нов вид не избледняват с течение на времето, т.е. техният витален цикъл е осезаемо по-голям. Освен това, съгласно данните от редица инсайдери, те са към 30% по-икономични от своите съперници. Това значи, че тяхното приложение в актуалните смарт телефони ще усили времето им за работа с едно зареждане на батерията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР