С все по-активното фокусиране върху социалните мрежи и технологии, се

...
С все по-активното фокусиране върху социалните мрежи и технологии, се
Коментари Харесай

8 комуникационни умения, които днешните деца са загубили

С все по-активното фокусиране върху обществените мрежи и технологии, се вижда наклонност към липса на дарба и предпочитание за чуване и достоверна връзка. Ако ние като възрастни губим тези умения, то доста евентуално е децата ни в никакъв случай да не ги имат. Ето 8 информационни умения, които децата са изгубили или ще изгубят, в случай че не създадем съществени промени в метода си на другарство.
1. Способността да приказват с другите
Децата порастват с наклонност към бърза връзка и пропущат опцията да се обвържат. В този развой те пропущат да описват истории, да изживяват завършения и да споделят компликации и провокации.

2. Способността да мислят и да поддържат връзка в придвижване
Повечето разновидности за комуникиране, ръководени от устройства, се филтрират, обмислят и обработват, преди да бъдат завършени като текст. Общуването лице в лице обаче изисква да сме спонтанни и да мислим на момента. Културата, ръководена от устройства, насочена към текста, кара децата ни да редактират и управляват метода, по който желаят да се изразят.

„ Когато поддържаме връзка главно посредством текст, губим способността да разпознаваме и четем невербални знаци в другите. “

По този метод персоналната връзка с другите става сложна и нежелана, тъй като децата не знаят по какъв начин да мислят и приказват на момента.

3. Общуване и четене на невербални средства
 Добави изложение

Когато поддържаме връзка най-вече посредством текст, ние губим способността да разпознаваме и четем невербални сигнали в другите. Както постоянно се споделя, невербалната връзка приказва даже по-силно от вербалната. Умение, което днешните деца мъчно усвояват.

4. Способността да се концентрират върху другите
Когато прекарват толкоз доста време на телефоните си, децата губят способността да се концентрират върху другите. В днешно време е доста по-честа панорама хора в едно и също помещение и даже възпитаници в един клас да не си разменят нито дума. Оказва се, хората са доста по-фокусирани върху личните си потребности, вместо върху потребностите на другите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

5. Автентично другарство
Толкова елементарно можем да се скрием зад света на думите и емотикони. Комуникацията лице в лице прави доста по-трудно да скрием по какъв начин в действителност се усещаме и по този метод да открием кои са хората, които в действителност се интересуват от нашето богатство.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР