С временното прекратяване на движението по международната жп линия Белград-Бар

...
С временното прекратяване на движението по международната жп линия Белград-Бар
Коментари Харесай

Белград остана с една единствена жп връзка със страните в региона - до София

С краткотрайното преустановяване на придвижването по интернационалната жп линия Белград-Бар (Черна гора) Белград загуби железопътните си връзки с другите страни от Балканите. Единствената дейна сега интернационална жп линия в Сърбия свързва Димитровград (Цариброд) и София и влакът се движи един път на ден, оповестява вестник " Данас ", представен от Българска телеграфна агенция.

Докато ръководещата Сръбска прогресивна партия се хвали с вложения в железницата и обновяването на 75 км жп линия сред Белград и Нови Сад, обстановката с железницата се утежнява, се споделя в известие на опозиционното сръбско придвижване " Да не даваме Белград ".

Движението напомня, че влакове в миналото са се движели от Белград до Виена, Прага, Любляна, Сараево, Загреб, Будапеща, Тимишоара, Истанбул, София, Солун, Скопие и други европейски градове.

Днес, поради неприятното ръководство и неспособността на ръководещата партия, Белград няма жп връзка с района. Единствената дейна интернационална жп линия в Сърбия сега свързва Димитровград и София и влакът се движи един път на ден, се споделя в известието.

Координаторът на групата за превоз на " Да не даваме Белград " Зоран Буквич уточни, че в Западна Европа бързите влакове са по-ефикасен тип превоз от самолетите при дестинации до 400 километра. Той уточни удобството и преимуществата на пътническите влакове и железницата като цяло като екологично най-хубавото средство за превоз, което, в случай че в него се влага, може да стане и най-бързото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР