С военен ритуал по изнасяне на знамето на Ботевата чета

...
С военен ритуал по изнасяне на знамето на Ботевата чета
Коментари Харесай

В Калофер отбелязаха 146 години от гибелта на Христо Ботев

С боен обред по изнасяне на знамето на Ботевата чета пред Национален музей " Христо Ботев " в родния град на Христо Ботев Калофер стартира възпоменателното отбелязване на 146 години от гибелта на поета бунтовник.
 Българска телеграфна агенция
" Българският политически хайлайф и всички българи сме изправени пред съвременни форми на васалитет и би трябвало да пазиме само и единствено националния интерес ", сподели в словото си министърът на младежта и спорта Радостин Василев. 

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов акцентира в речта си, че по-често би трябвало да се четат стиховете и публицистиката на Христо Ботев. Той е изключителна персона, която съчетава в себе си всичко, което ние си представяме като блян за родолюбие, работа и всеотдайност пред олтара на Отечеството, сподели Кабаиванов. Кметът добави, че  " единствено с 20 стихотворения Ботев съумява да излее великата жаждата за независимост на цялостен един народ ". 
 Българска телеграфна агенция
С митинг- поклонение представители на държавната и локалната власт, военнослужещи, стотици жители се изкачиха до паметника на националния воин, където бяха положени венци и цветя.

В Мемориален комплекс " Христо Ботев " довечера в 21:30 часа ще бъде прожектиран игралният филм " Ботев ".
 БТА
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР