С военен ритуал по издигане на знамената на Община Бургас,

...
С военен ритуал по издигане на знамената на Община Бургас,
Коментари Харесай

150 литра рибен курбан и златна никулденска е-снимка за празника на Бургас

С боен обред по издигане на знамената на Община Бургас, Република България и Европейския съюз започнаха честванията по отбелязване на Никулден в морския град.

 Снимка: Община Бургас

След церемонията в градинката до Часовника бе осветлен празничния курбан за здраве и благоденствие, подготвен от Регионален исторически музей - Бургас.

 Снимка: БТА

Според един от обичаите, се разчупва празнична погача. При осъществяването на обреда стана ясно, че в идната година ще се родят повече девойки.

 Снимка: Община Бургас

" Днес настойникът на Бургас ни подари с хубаво време. Това е добър знак, че идната година ще е сполучлива за града ", сподели Николов по време на ритуала.

Сто и петдесет литра рибен курбан ще бъде раздаден през днешния ден в Бургас във връзка Никулден. Рибената супа е приготвена по достоверна и доста вкусна рецепта. Има пунктове, на които се раздава курбана за здраве, оповестиха от общината.

 Снимка: Община Бургас

Чорбата и печената риба са пакетирани в еднократни опаковки от съображения за здравна сигурност. Създадена е организация, с цел да се избегне скупчването на хора. Нужно е спазването на отдалеченост.

 Снимка: Община Бургас

Много деца, които честват своя имен ден на Никулден, станаха част и от обичайна празнична фотография, която провежда Община Бургас. И тази година тя е в електронен формат, поради ограниченията за здравна сигурност.



Хартиено копие от е-снимката ще получи съгласно традицията и Държавният списък в Бургас. В колажа се включиха бургазлии на възраст от 2 месеца до 81 години. В фотографията вземат участие и цели семейства, които носят името на покровителя на Бургас - Свети Николай Чудотворец.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР