С водосвет за здраве, отслужен от енорийския свещеник отец Дилян

...
С водосвет за здраве, отслужен от енорийския свещеник отец Дилян
Коментари Харесай

Малчуганите в Моравица стартираха учебната година с изцяло реновирана детска градина /снимки/

С водосвет за здраве, отслужен от енорийския духовник отец Дилян Иванов, и празнична стратегия през днешния ден публично беше открита новата образователна година в детската градина в Моравица, оповестиха от локалната администрация.
Това лято забавачницата, която е филиал на ДГ "Роза " - гр. Мездра, беше ремонтирана главно за пръв път от построяването на постройката преди близо половин век.
Цялостната реорганизация на източното крило на детската градина е осъществена от чиновници на ОбП "Чистота " и доброволци от селото с поддръжката на Община Мездра и с дарения на родолюбиви моравчани, които живеят у нас и в чужбина. Напълно актуализирани са занималнята, спалното помещение, приемната и съблекалнята, здравния кабинет, кухнята и складовите пространства. Старите дървени прозорци и порти са сменени с нова, PVC дограма, върху вътрешните стени е положен гипсокартон, след което те са шпакловани и боядисани, а на пода е инсталиран ламинат.
В словото си при откриването на образователната година шефът на ДГ „ Роза “ Габриела Стойчева благодари особено на кмета на Моравица Росен Ценов, по чиято самодейност е осъществен ремонтът, на кмета на Мездра Иван Аспарухов за оказаното подпомагане от страна на Общината, както и на десетките доброволци и спомоществователи за положения от тях безплатен труд и предоставени безплатно средства.
Думи на признателност към всички, съдействали за сполучливия свършек на това положително дело, насочиха също Росен Ценов и Иван Аспарухов.
"Когато има единодушие, когато има предпочитание за работа, нещата от време на време се случват и без необикновен финансов запас ", сподели Аспарухов.
Защото не са значими толкоз средствата - значимото е, че доста хора бяха въвлечени в този развой. И по тази причина желая да благодаря на Росен за неговата неотстъпчивост.
Сигурен съм, че в случай че продължим по същия метод, ще възобновим цялата детска градина. А, живот и здраве, ще вземем позитивно решение и за образователното заведение в селото. Защото какво е едно обитаемо място без деца, без учебно заведение?
Нека да ни е честита новата облага и сполучлива образователна година! ", добави още той.
Тържеството почете управлението на Община Мездра, шефове на градски детски градини, родители.
През образователната 2020/2021 година в детската градина в Моравица ще се образоват и възпитават 12 деца на възраст от 2 до 6 години. За тях ще се грижат 2 детски учителки и 1 помощник-възпитател.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР