С водосвет и молитва за чадородие, отслужени от Врачански митрополит

...
С водосвет и молитва за чадородие, отслужени от Врачански митрополит
Коментари Харесай

Във Враца откриха първия Национален кабинет по репродуктивно здраве /снимки/

С водосвет и молитва за чадородие, отслужени от Врачански митрополит Григорий, във Враца публично беше открит първия Национален кабинет по репродуктивно здраве в страната. Ремонтът на помещението е подарък от врачанската компания "Инекс трейд ", която е благосъстоятелност на локалния предприемач Илиан Цветков. Символично лентата на профилирания кабинет прерязаха Мария Попова, изпълняващ функционалностите на кмет на Община Враца, Радина Велчева – създател на Фондация „ Искам бебе “ и районният координатор на организацията за Северозападна България - Здравка Гергова.
„ Добре пристигнали на едно неповторимо събитие. Враца е първият град в страна, в който се основава Национален кабинет по репродуктивно здраве. В него пациентите от Враца и от цяла Северозападна България ще могат да получат първите си безвъзмездни съвещания и прегледи от най-хубавите експерти по репродуктивно здраве, от 33 клиники, с които работи Националният фонд инвитро. Това не е кабинет, това е едно украшение! “ – сподели при откриването Радина Велчева.
„ Кабинетът е едно огромно благосъстояние за Враца и целия район. Надявам се, тук да се случват хиляди чудеса, а фамилиите да осъществен фантазиите си – да имат дете. Желая го на всеки от цялото си сърце. Благодаря за партньорството на фондация „ Искам бебе “ и желая да знаят, че те постоянно са „ Добре пристигнали “ във Враца! “ – сподели в своето одобрение Мария Попова и уточни също, че всяка година от бюджета на Община Враца се отпускат средства за подкрепяне на лица с репродуктивни проблеми. За последните 5 години са подкрепени 62 двойки, като са обезпечени до 3 000 лева на всяка.
Пожелания за здраве и триумф в самодейността насочиха и доктор Йосиф Димитров, осъществил първото сполучливо инвитро оплождане в България през 1987 година, както и лекарите- доктор Явор Миланов, доктор Николай Ковачев, представители на елитни столични клиники, профилирани в репродуктивното здраве.
Специализираният кабинет се обитава в база 2 на ДКЦ- 1 /Втора градска поликлиника/, ет. 2.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР