С водосвет и молитва беше положено началото на ремонтите дейности

С водосвет и молитва беше положено началото на ремонтите дейности ...

Ремонтират църквата „Св. Ив. Рилски“ в Харманли


С водосвет и молитва беше положено началото на ремонтите дейности в една от най-посещаваните църкви в региона - „Св. Иван Рилски” в Харманли. Храмът е осветен на 1 ноември 1938 г., след близо 12 годишен доброволен труд.

След 83 години църквата ще бъде основно ремонтирана 99 000 лв. 40 000 лв. са от със отпуснати от Старозагорската Митрополия, Община Харманли даде 20 000 лв. , още толкова са даренията.

Основно ще бъде ремонтиран покривът, външните стени на църквата, двата купола, камбанарията. Предвидено е изцяло изкъртване на старата мазилка и полагане на нова, подмяна стъклата на прозорците.

По време на ремонтните дейности храмът ще бъде обезопасен и няма да бъде затварян за енориашите, в него ще се извършват богослужения.

Дарителската кампания продължава. По примера на своите предци, настоятелството на църквата апелира за съпричастност към съдбата на храм „Св. Иван Рилски”. Всеки, който прояви разбиране и отзивчивост, може да направи дарение в църквата или по дарителската сметка в Банка ДСК: IBAN: BG33 STSA 9300 002 515 3245; BIC: STSABGSF.


Източник: marica.bg