С водосвет и молитва беше положено началото на ремонтите дейности

...
С водосвет и молитва беше положено началото на ремонтите дейности
Коментари Харесай

Ремонтират църквата „Св. Ив. Рилски“ в Харманли

С водосвет и молитва беше положено началото на ремонтите действия в една от най-посещаваните църкви в района - „ Св. Иван Рилски” в Харманли. Храмът е осветлен на 1 ноември 1938 година, след близо 12 годишен непринуден труд.

След 83 години църквата ще бъде главно ремонтирана 99 000 лева 40 000 лева са от със отпуснати от Старозагорската Митрополия, Община Харманли даде 20 000 лева, още толкоз са даренията.

Основно ще бъде ремонтиран покривът, външните стени на църквата, двата купола, камбанарията. Предвидено е напълно изкъртване на остарялата мазилка и полагане на нова, замяна стъклата на прозорците.

По време на ремонтните действия храмът ще бъде обезопасен и няма да бъде затварян за енориашите, в него ще се правят богослужения.

Дарителската акция продължава. По образеца на своите предшественици, настоятелството на църквата моли за съпричастност към ориста на храм „ Св. Иван Рилски”. Всеки, който прояви схващане и сърдечност, може да направи подаяние в църквата или по дарителската сметка в Банка ДСК: IBAN: BG33 STSA 9300 002 515 3245; BIC: STSABGSF.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР