С викове Искаме си Колежа!“ стотици фенове на Ботев излязоха

...
С викове Искаме си Колежа!“ стотици фенове на Ботев излязоха
Коментари Харесай

Фенове на Ботев отново излязоха на протест

С крясъци „ Искаме си Колежа! “ стотици почитатели на Ботев излязоха на следващ митинг против неналичието на развиване към градежа на стадион „ Христо Ботев “. Привържениците се събраха тъкмо в 10 часа пред стадиона, като по този начин блокираха бул. „ Източен “.

Феновете бяха безапелационни, че няма да правят отстъпка от настояванията си и ще създадат всичко допустимо тимът да се завърне в личния си дом. Като част от митинга те играха мач на пътните платна, като провокираха голямо запушване. Протестът бе охраняван от десетки служители на реда. 

След демонстрацията пред клубния стадион, почитателите се насочиха към постройката на община Пловдив. Начело на шествието бе повдигнат транспарант „ Колежа чака “, а последователите не стопираха да пеят песни в поддръжка на завършването на спортното оборудване.

Протестите бяха възобновени, откакто стана ясно, че в границите на сегашната концесия градежът няма по какъв начин да бъде приключен. Преди дни Сдружението организира среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров, на която ясно бе декларирано, че почитателите не са съгласни с проекта на управлението на клуба в лицето на Георги Самуилов стадионът да бъде обособен от клуба и да се търси друг метод за реализирането му.

В хода на митингите през днешния ден стана ясно, че сегашната концесия на стадиона ще бъде прекъсната и той още веднъж ще стане напълно общински. След това ще бъде завършен и вкаран в употреба благодарение на страната. За желанията удостовери и министър председателят Бойко Борисов, който пред „ Марица “ съобщи, че ще бъдат обезпечени пари за завършването на стадиона, само че преди този момент би трябвало концесията да бъде прекъсната и той още веднъж да стане общински. Очаква се страната да помогне и на другия футболен тим в Пловдив – Локомотив, като евентуално притежателят Христо Крушарски ще получи помощ при построяването на подготвителната база в регион „ Тракия “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР