С вълшебен спектакъл харманлийската детска градина Ален мак отпразнува 45-ет

...
С вълшебен спектакъл харманлийската детска градина Ален мак отпразнува 45-ет
Коментари Харесай

Вълшебен детски спектакъл за юбилея на ДГ Ален мак

С магически театър харманлийската детска градина " Ален мак " отпразнува 45-ет годишен празник нощес.

Над 600 души препълниха залата на читалище " Дружба " в Харманли, а 230-те ученици на трета детска градина, от 2 до 7 годишни им подариха едно необикновено зрелище. В юбилейния театър озаглавен " Детско цветно чудо " взеха ефективно присъединяване всички учителки и възпитателки от забавачката и част от родителите на малчуганите, включиха се и хореографките, които работят с тях.

Директорът на градината Мелихан Чолева поздрави всички посетители на събитието и благодари на колектива на градината, който е направил вероятен празникът. Тя добави, че дворът на градината ще се направи чисто нова спортна площадка за възпитаниците и. На посетители на тържеството бяха шефове и сътрудници на градината от София, Габрово, Айтос, Хасково и други градове на страната. А кметът на Града на Белоногата Мария Киркова изрази възхищението си от видяното с приветствен адрес.

Специално за 45-тата годишнина за всички участници в тържеството бяха ушити близо 250 костюма, които ще се употребяват и отсега нататък в десетте групи на забавачката и двете яслени групи.

Феята на добротата обявяваше обособените осъществявания, а малчуганите обагриха читалището с разнообразните си костюми и чудесните си осъществявания. Първи на сцената се качиха дребните патета от яслена група. Последваха ги децата от група " Слънчо ", танца на " Калинките ", група " Приятели ", в която малчуганите се изявиха със своите майки и татковци. Те танцуваха шлагера " Деспасито " и национални танци дружно.

Делфини, моряци, корабчета, пингвини, пъстроцветни балони, клоунии и даже съвсем същинско магаре се изявиха на сцената и завоюваха бурните аплодисменти на развеселената аудитория. Сучетание с обрачи и чадъри изиграха дребните гимнастички от забавачката.

Последната част от юбилейния театър бе отдадена на фолклорните традиции и националните танци. Хореографите от балет " Ритъм " и танцов отбор бяха създали показване на ритуалите за Лазаровден, а момиче се люля на люлка спусната от тавана на сцената. Имаше големи червени макове, знаци на вярата и пролетта. Облечени в красиви национални носии от разнообразни райони на страната малчуганите демонстрираха забележителни танцови умения за възраста си. Накрая всички участници в спектакъла се появиха на сцената с български трикольори в ръце и атмосферата стана като на футболен мач. Децата се зарадваха най-вече на красивата торта, а за край изпяха песента на ДГ " Ален мак ".

Декорите на представлението бяха дело на харманлийският художник Пенчо Лозанов, който е огромен птиятел на децата и учителките в градината.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР