С вълнуващ концерт Танцова школа „Цветков” отбеляза първата година от

...
С вълнуващ концерт Танцова школа „Цветков” отбеляза първата година от
Коментари Харесай

С вълнуващ концерт Танцова школа „Цветков” в Козлодуй отбеляза една година

С трогателен концерт Танцова школа „ Цветков” означи първата година от основаването си. В спектакъла бяха включени два премиерни танца за школата – сюжетен „ Балканджи Йово” и „ Моминки-влаинки”. Танцьорите показаха хора от разнообразни краища на България, а най-малките участници бяха на пет години. Препълнената зала на Дом на енергетика се наслаждения на осъществяванията на самодейците, които показаха и нови костюми – обезпечени посредством подаяние от ръководителя на школата Александър Цветков. Той самият при започване на празника разгласи, че с изключение на годината от основаването на школата, този концерт е отдаден и на 140 години от Освобождението на България от турско иго.
В края на двучасовия концерт козлодуйската аудитория получи спомагателен сърпрайз – осъществявания на танцов състав от Дупница, които показаха „ Тракийски танц” и „ Главинишка копаница”. Зрителите приветства на крайници осъществяванията на козлодуйските танцьори и техните посетители. Поздравителен адрес и кошница с цветя бяха поднесени от кмета на община Козлодуй. Поздравление самодейците получиха и от Таня Младенова – дълготраен читалищен деятел и хореограф от общината.
В танцовата школа танцуват над 100 души. През месец март детско- юношеския танцов състав завоюва втора премия от Национален конкурс. „ Тогава бяхме за първи път на сходна сцена и за нас беше огромно предизвикателство, тъй като имаше над 700 участника от цялата страна”, разяснява Александър Цветков. Той бе почетен с приз за креативен триумфи от същия конкурс, извършен в Шумен.
Тридесетгодишният Александър Цветков е приключил хореография в ЮЗУ „ Неофит Рилски”, Благоевград. Прибрал се е в родния Козлодуй, с цел да разпространява националните танци, а любовта му към работата проличава от осъществяванията на въодушевените танцьори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР