С устен изпит по журналистика, събеседване за специалност „Изобразително изкуство“,

...
С устен изпит по журналистика, събеседване за специалност „Изобразително изкуство“,
Коментари Харесай

Продължава втората кандидатстудентска сесия на СУ

С вербален изпит по публицистика, събеседване за компетентност „ Изобразително изкуство “, музикален инструмент или пеене, физика и със събеседване за компетентност „ Графичен дизайн “ продължава втората кандидатстудентска сесия за образователната 2018/2019 година на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Устният изпит по публицистика протича под формата на събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите. За обективност на оценките и съпоставимост на знанията на претендентите се задават на всички едни и същи въпроси, които се дефинират от изпитната комисия в деня на изпита. За оформяне на общото показване на кандидат-студента е възможно комисиите да задават спомагателни, изясняващи въпроси към главните тематики. Предмет на оценка са обща просвета и информираност по настоящи събития; отзивчиви умения; осведоменост и мотивация за специалността. Ако кандидат-студентът показа свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях.

До вербален изпит по публицистика се позволяват кандидат-студентите, получили оценка на писмения изпит по публицистика не по-ниска от добър (3.50).

Конкурсният изпит за специалността „ Изобразително изкуство “ се организира под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите показват портфолио с авторски рисунки. В хода на събеседването се обясняват и ползите на претендента във връзка с актуалния живописен живот. Кандидатът споделя своите усещания и оценки от посетени изложения, галерии, музеи съгласно опциите, с които разполага, с цел да се запознае с тях (в София или в страната). Поощрява се също самостоятелността на подбора и преценката, а не количеството на обстоятелствата.

Кандидатът показва свои произведения, определени по персонална преценка в оригинал. Поощрява се умеенето му да изложи стимулирано и безапелационно концепциите, желанията и дилемите, които са го управлявали при избора на един или различен проблем, тематика, сюжет, род и така нататък при реализирането на дадената творба.

Кандидатите за компетентност „ Музика “ поставят изпит по музикален инструмент или пеене. Кандидатите, които се явяват с музикален инструмент могат да употребяват всички типове принадлежности, употребяващи се в симфоничния, естрадния, духовия и национален оркестър; претендентите, които се явяват с пеене (класическо, национално, естрадно), би трябвало да си обезпечат акомпанимент на пиано или различен музикален инструмент.

Всички претенденти са задължени да изпълнят наизуст две музикални творби по желание.

Конкурсният изпит по физика е с дълготрайност 4 часа и се състои от тест и една задача върху материали по физика за междинните общообразователни учебни заведения.

Задачата има за цел да се ревизира умеенето на претендентите да ползват знанията си за решение на съответен физически проблем. Тестът е формиран от 20 въпроса, обхващащи всички дялове на физиката. Целта е инспекция на познаването на физичните величини и закони.

При осъществяване на изпита се позволява потреблението на калкулатори. Не се позволява използването на електронни бележници, портативни компютри и калкулаторите към мобилните апарати.

Конкурсният изпит за специалността „ Графичен дизайн “ се организира под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите показват портфолио с авторски произведения. Портфолиото може да бъде в един от следните разновидности: произведения в оригинал; произведения под формата на фотографии на книжен носител; произведения в електронен вид (на персонален лаптоп).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР