С указ президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното

...
С указ президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното
Коментари Харесай

Президентът свиква Народното събрание на 3 декември

С декрет президентът Румен Радев привиква на първо съвещание новоизбраното Четиридесет и седмо Народно заседание от 9 ч, на 3 декември (петък), заяви прессекретариатът на президента.

Предсрочните парламентарни избори бяха на 14 ноември и бяха извоювани от " Продължаваме промяната ", като партията има 67 депутати. ГЕРБ са с 59 народни представители. Третата по бройка е групата на Движение за права и свободи с 34 депутати. Българска социалистическа партия имат 26 народни представители, " ИТН " - 25, а " Демократична България " е с 16. Най-малобройна ще бъде групата на " Възраждане " с 13 депутати.

" Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " организираха през седмицата първи кръг на договаряния за съставянето на управническа коалиция. Те разискаха бъдещите политики в 18 бранша, като поръчките след срещите са, че има повече допирни точки, в сравнение с разлики.

Очаква се през идната седмица да стартират диалози и за структурата на държавното управление, както и за състава на кабинета.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР