С твърденията си Василев руши имиджа на Спортното министерствоКлевета и

...
С твърденията си Василев руши имиджа на Спортното министерствоКлевета и
Коментари Харесай

Весела Лечева обвини в клевета Радостин Василев


С изказванията си Василев разрушава имиджа на Спортното министерство

Клевета и разрушение на имиджа на Министерство на младежта и спорта. Така служебният министър Весела Лечева назова изказванията на предшественика си Радостин Василев, че той е освободил корумпирани чиновници на ММС, които тя е върнала на работа.

Вчера Василев съобщи в ефирен ефир: “Има координирани дейности по възобновяване на всички корумпирани чиновници, които съм освободил от Българския състезателен тотализатор, от Национална спортна база и от Министерството. ”

Днес Весела Лечева беше изслушана по време на съвещание на отрасловата парламентарна комисия.

„ Прочетох изказване на някогашния министър на спорта господин Василев, че е уволнил редица чиновници за корупция. Известно ли ви е да има такива случаи и, в случай че има, има ли възобновени от тях на работа от вас? “, попита националният представител от ГЕРБ и някогашен министър на спорта Красен Кралев.

Лечева отговори, че е осведомена с изявлението на Василев, който все още е народен представител от Политическа партия.

„ И аз прочетох, че сме възстановили корумпирани чиновници, които са били освободени. Аз може би първо би трябвало да попитам юристите в тази зала – по какъв начин се дефинира кой чиновник е подкупен. На база на паметна бележка? На база на заповед? Или на база на това, че е освободен против обезщетение от шест заплати? Държа да ви кажа, че има нула освободени за корупция от ММС. Няма подобен случай! И второ - на основни позиции съм възстановила тъкмо двама души “, разгласи тя.

Единият от възобновените е Красимира Бунджулова, която има 25-30 години стаж в спорта, също така е човек с огромен престиж. Другият възобновен е основният секретар Таня Андреева, изясни Лечева.

„ Ако имате рекламация, че те са корумпирани, то апелирам някой тук да каже. Но аз паметна бележка и заповеди за уволняване на хора, които са уличени в корупция, не съм видяла “, безапелационна беше Весела Лечева.

„ Това е клюка и не приказва добре за престижа на самата институция - Министерство на младежта и спорта. Недопустимо е да се приказва по този метод - и то от човек, който я е представлявал ”, съобщи служебният министър.

Засегнатият Радостин Василев влезе в извинителен режим като съобщи, че не бил казвал „ освободени за корупция “, а „ освободени за подозрения за корупция “. За двамата поименно посочени като възобновени от Весела Лечева той сподели, че не е имал поради Красимира Бунджулова. Но не стимулира решението си да я махне. За основният секретар Таня Андреева съобщи, че няма да разяснява.

Липсата на документални следи, че чиновници на ММС са отстранявани поради корупция, Радостин Василев изясни със законов пропуск. „ Освободен за корупция “ липсвало като алтернатива в Закона за държавния чиновник. Това обаче не дава отговор за какво Василев не е събрал доказателства за корупция измежду чиновниците на Министерството, които да даде на проверяващите органи.

Именно по този начин постъпи министър Весела Лечева със скандални контракти от времето на неговото ръководство, които тя даде на ГДБОП и ГДНП.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР