С церемония на площад 20 юли в Карлово и тържествен

...
С церемония на площад 20 юли в Карлово и тържествен
Коментари Харесай

61-ва Стрямска бригада чества 30-годишен юбилей

С гала на площад „ 20 юли ” в Карлово и церемониален марш  личният състав, посетители, ветерани от Българската войска и жители  честваха 30 години от основаването на 61-ва Стрямска бригада. Проявата се трансформира в празник както за военнослужещите от най-голямото  и елитно съединяване в Сухопътни войски и в Българската войска, а също и в празник на Карлово и Казанлък - двата гранизона, в които е основана бригадата.

Честването на юбилея на площад „ 20 юли ” в Карлово  събра всички командири на 61-ва Стрямска бригада от развръщането и базирането и в Карлово и през 1992 година до наши дни.  Да поздравят военнослужещите и  командването на бригадата бяха началникът на защитата адмирал Емил Евтимов, командирът на Сухопътни войски  ген. Михаил Попов, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, регионалният шеф Ангел Стоев, десетки ръководители на институции от района, които си партнират с 61-ва Стрямска бригада.

В приветствието си към военнослужещите и гостите командирът на 61-ва Стрямска бригада бригаден военачалник Деян Дешков означи, че стремци са наследници на славни полкове и военни формирования, работили от първите години след Освобождението на България през 1878 година до  наши дни. Тук са командирите на бригадата от нейното основаване до в този момент, означи  бр. ген. Дешков и добави, че всеки един от тях дружно с персоналния състав, има принос  бригадата да е мощ и боеспособна. 30 години пот в ученията, 30 години в помощ на популацията, 30 години в подготвеност да защитим териториалната целокупност  и народа си. 30 години, платени и с живота на наши сътрудници. Това сме ние през днешния ден. Пред нас стои по-тежката задача да запазим това име и да държим знамето високо. Няма някогашни от 61-ва. Веднъж в 61-ва, вечно  си част от 61-ва, акцентира командирът на най-голямото съединяване в Българската войска. 



Днес желая да изкажа изключителна признателност на всички почтени български мъже, генерали и  офицери, които бяха командири на 61-ва Стрямска бригада през миналите 30 години и на ген. Дешков и неговия екип, които демонстрираха по какъв начин българското офицерство почтено пази традициите на Българската войска, развива ги  и държи високо знамето на 61-ва Стрямска бригада, съобщи в приветствието си кметът на Карлово  Емил Кабаиванов.



 Българският народ чака от своята войска, от българския военнослужещ да обича родината и да и служи безусловно. Тази любов и тази работа намират пракитчески израз във вашите дейности, съобщи регионалния упавител Ангел Стоев, който също приветства командването на бригадата и персоналния състав. Ние не се съмняваме в уменията и благоприятни условия ви  за деяние във военно време, само че се надяваме  никога да не се постанова да ги употребявате. Ние видяхме през последния месец по какъв начин вие се отзовахте  и по какъв начин действахте в условия на рецесии, тогава, когато се постановяваше да бъдат спасявани хора по време на страшното наводняване в карловките села,  и да се правят възстановителни действия. За това ние надълбоко ви благодарим ”, акцентира регионалният шеф.

 

В този празничен ден би трябвало да отбележим, че 61-ва Стрямска бригада се утвърди като едно от най-емблематичните формирования в Сухопътните войски и в Българската войска със важен принос в националната сигурност на страната, означи Началникът на защитата адмирал Емил Евтимов. Като споделям националната сигурност, незабавно се връщаме към събитията от последните седмици, когато  военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада бяха на първа линия в спасяването на хората по време на бедствието в наводнените села. Ако не беше своевременната реакцията на командването на бригадата, на  командира на бригадата бригаден военачалник Деян Дешков, в случай че не беше чудесната съгласуваност и взаимоотношение с кметствата и регионалната власт, щеше да има починали хора, съобщи началникът на защитата.

Фактът, че военнослужещите от 61-ва Стрямска бригада бяха  светкавично в селата Богдан, Каравелово и Слатина, само че най-много в Богдан, осуети човешки нещастия, означи адмирал Емил Евтимов.

По случай юбилея със заповеди на министъра на защитата, командира на Сухопътните войски и командира на 61-ва Стрямска бригада бяха наградени военнослужещи.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР