С цел ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 (коронавирус) ...

С цел ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 (коронавирус)

Софийският университет спира присъствените учебни занятия

С цел ограничение на заплахата от разпространяване на COVID-19 (коронавирус) ректорът на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ преустановява присъствените учебни занятия в считано от 09.03.2020 година до 15.03.2020 година
Това не се отнася до към този момент плануваните държавни изпити, отбрани на дипломни работи и обществени отбрани на дисертации, в случаите, когато е невероятно да бъдат отсрочени.
Пропуснатите занятия ще бъдат наваксани след възобновяването им и след правенето на нов График на учебния развой. Дотогава се предлага поддържане на просветителния развой неприсъствено посредством отдалечени средства, образование в платформата Мудъл и други, написа още в заповедта на ректора Атанас Герджиков.
Преустановяват се " всички всеобщи мероприятия, провеждани в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, в това число конференции, полемики, обществени лекции, представления, концерти и други културни обстоятелства, спортни изблици, катедрени и факултетни препоръки и събрания и други Неотложните решения на катедрените и факултетните препоръки да се гласоподават електронно. "
Препоръчва се отлагането на плануваните мероприятия за период не по-ранен от края на месец април. Събитията, които не могат да бъдат отсрочени или е невероятно да не бъдат извършени, се организират след документално координиране с ректорското управление.
Онлайн приемането на заявки за явяване на изпити в първата кандидатстудентска сесия не престава. Кандидатстудентска акция не престава по оповестения график, в случай че епидемиологичната обстановка и рекомендациите на Националния действен щаб не наложат друго.
Ограничава се присъствената работа на управата на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “. 
Препоръчва се оптимално ограничение на всички командировки и пътувания на университетския състав, чиновниците от управата и студентите в чужбина, с изключение на по изключение в случаите, в които не могат да бъдат отсрочени или анулирани. 
Препоръчва се още и 14-дневен карантинен срок на всички завръщащи се от чужбина членове на университетския състав, чиновници от управата и студенти, както и на задграничните преподаватели, откриватели и студенти, идващи от чужбина.
Цялата заповед може да видите ТУК
ОЩЕ: Официално: Има четири доказани случая на ковид в България

Източник: actualno.com