С цел да осигурят сигурност при онлайн разплащанията през системата

...
С цел да осигурят сигурност при онлайн разплащанията през системата
Коментари Харесай

Приложението Allianz Bank SmartID вече и в AppStore

С цел да обезпечат сигурност при онлайн разплащанията през системата за интернет и мобилно банкиране и по отношение на осъществяването на Директивата за платежните услуги за спомагателна идентификация, от Allianz Bank Bulgaria вкарват опцията за потребление на безплатното приложение Allianz Bank Bulgaria SmartID, което към този момент е налично и за двете операционни системи – Android и iOS.

Allianz Bank Bulgaria SmartID е приложение за идентификация при вход и осъществяване на разплащания в Алианц E-Bank и Алианц M-Bank. Токън устройствата, които потребителите употребяват сега за генериране на еднократни пароли за онлайн банкиране, ще бъдат последователно сменени от приложението SmartID.

"За да продължите да употребявате Алианц E-Bank и Алианц M-Bank, след замяната на токън устройствата, би трябвало да си извършите регистрация в Allianz Bank Bulgaria SmartID. Ако сте изтеглили приложението, само че не сте се записали в него, ще имате опция още известно време да употребявате токън устройството си ", оповестяват от финансовата институция, като допълват, че в допълнение ще осведомят клиентите за периода, до който ще бъдат годни токъните.

Как се употребява Allianz Bank Bulgaria SmartID?

За сполучлива регистрация е належащо потреблението на мобилен телефонен номер, който клиентът е показал при регистрацията за Алианц E-bank. От кредитора прецизират, че след вписване в SmartID към този момент няма да е допустимо потреблението на токън устройство.

Как да се идентифицираме при вход и автограф на документи за iOS смарт устройства?

Когато използваме SmartID на устройство с операционна система iOS за идентификация при вход и автограф на документи в Алианц E-bank и Алианц M-bank, следвайте следните стъпки:

1. Подгответе съответната интервенция в Алианц E-bank и Алианц M-bank;
2. Стартирайте приложението SmartID на Вашето смарт устройство;
3. Потвърдете идентификацията в приложението SmartID посредством ПИН или биометрични данни;
4. Натиснете бутон „ Чакащи поръчки “;
5. Потвърдете интервенцията от т.1. посредством натискане на бутон „ Вход “ или „ Подпиши “ в Алианц E-bank/ Алианц M-bank;
6. Потвърдете интервенцията посредством приложението SmartID.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР