С цел да намали натоварения трафик и замърсяването в града

...
С цел да намали натоварения трафик и замърсяването в града
Коментари Харесай

Пекин ще опита да намали трафика и замърсяването по време на олимпийските игри

С цел да понижи натоварения трафик и замърсяването в града разгласи въвеждане на серия от ограничения, които ще важат по време на зимните олимпийски игри. На конференция управата в града дружно с организационния комитет на Пекин 2022 показа своя проект, който ще важи близо два месеца.

Сред ограниченията, които се вкарват, попада и възбрана за тежкотоварни транспортни средства, които транспортират строителни материали или пръст.

Всяка година в зимните месеци замърсяването на въздуха се усилва, а в този момент в Пекин се чака равнищата да бъдат още по-големи поради олимпийските игри. Заради това тежкотоварни камиони на бензин ще получат възбрана да се движат в града. Освен това потреблението на коли от държавното управление ще бъде понижено с 80 %.

Мерките влизат в действие от 21 януари и ще важат 55 дни. Зимните олимпийски игри в Пекин ще се проведат сред 4 и 20 февруари.

Заради игрите в Пекин и прилежащата провинция Хъбей към този момент важат други ограничавания, свързани с COVID-19. Забранява се достъпът на интернационалните туристи, като това е за участниците на игрите да бъдат в затворена среда.

Градската администрация организира и срещи с бизнеса, като предизвиква фирмите, изключително тези, ситуирани наоколо до олимпийски обекти, да одобряват гъвкаво работно време. Обмисля се и работа от у дома.

Беше насочен и апел към популацията за по-малко потребление на персонални коли за сметка на публичния превоз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР