С три награди на Министерството на туризма беше отличена община

...
С три награди на Министерството на туризма беше отличена община
Коментари Харесай

Античният театър стана новата емблема на България

С три награди на Министерството на туризма беше отличена община Пловдив на формалната гала във Военния клуб в София. С това градът става водач в културния туризъм, разясниха през вчерашния ден от администрацията.

Първата премия е в категорията „ Община за културно-исторически туризъм “, втората - за Античния спектакъл като най-емблематичната туристическа атракция и третата - за известна туристическа дестинация.

„ Няма нищо по-естествено от това първата българска европейска столица на културата да получи премията за културен туризъм за 2017 година на национално равнище ", сподели шефката на общинското дружество " Туризъм " Виделина Гандева.

Тя акцентира, че оценките са резултат от взаимните старания на общинските структури по туризъм, туристическия отрасъл и страната, тъй като културният туризъм е предпочитан както за град Пловдив, по този начин и за България. Виделина Гандева получи премията от името на кмета инж.Иван Тотев.

Тя беше връчена от зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева, която акцентира голямата роля на града за разпространение на културния туризъм в международен мащаб. Министерството на туризма оказа огромна поддръжка на Пловдив за включване на Голямата базилика на Филипопол и античните мозайки на Пловдив в листата на ЮНЕСКО. /Марица.бг
тагове античния спектакъл емблема българия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР