С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен

...
С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен
Коментари Харесай

Борисов: Радвам се на инвестиции в заводи, а не във ВЕИ и търговски вериги

" С това произвеждане, с тези фабрики, се прави БВП и ставаме по-независими от Европа ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на формалното разкриване на цех за самолетни елементи, инвестиция на френската група " Латекоер " край Пловдив. Борисов разясни, че огромна част от вложенията не се водят директни, тъй като не идват непосредствено от Франция, а през комерсиалните сдружения, регистрирани у нас.

" Радвам се, че откакто България закупи най-модерните, скъпи и положителни френски хеликоптери, към този момент имаме цех за произвеждане на авиочасти. Доказахме, че е по-добре да сме сътрудници в Европейски Съюз и България и да има произвеждане ", акцентира още българският министър председател. " На тези вложения се веселя, а не на тези от 2008 година, които бяха в слънчеви паркове, взрива в строителството, разпродаването на електроразпределителните сдружения, американските централи, комерсиалните вериги, чиито капитал излиза назад от България ", сподели още министър-председателят Бойко Борисов.

" Проблемът е с работната мощ. Защото тези, които вършат вложения, желаят още служащи ", съобщи министър председателят Борисов и уточни, че държавното управление поставя старания посредством стратегии за повишение на квалификацията, както и с дейната работа в учебните заведения и просветителния бранш като цяло. " Искат да се изричат нашите сътрудници от опозицията, аз ги разбирам, само че дано да видят какво сме създали, да дойдат, да видят тук. Когато приказват за непрозрачна администрация, да дойдат и да питат тук чужденците. Злословейки за България, те не схващат, че това ще се върне като бумеранг при тях ", сподели още министър-председателят.

Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на повърхност от 5 декара и ще създава детайли за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго съоръжение. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР