С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен

...
С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен
Коментари Харесай

Борисов призова да видим новите заводи и училища

С това произвеждане, с тези фабрики, се прави БВП и ставаме по-независими от европейските фондове.
Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на формалното разкриване на цех за самолетни елементи, инвестиция на френската група " Латекоер " край Пловдив.

Завод след цех се строи , сподели Борисов и съпостави вложенията, направени в страната ни през 2008 година - по време на държавното управление на Тройната коалиция и през днешния ден.
Борисов посочи, че би трябвало да се радваме на тези (сегашните - б.р.) вложения, а не на тези, които бяха в слънчеви паркове , в взрива на строителството, в разпродаване на електроразпределителните сдружения, в търговски вериги, където капиталът излиза назад от България. Помните като подвигнаха цената на тока, сподели Борисов.

След това се влага в " Марица изток 1 и 3 " . Да изреждам ли още, запита реторично Борисов и добави: " Сега виждате - вие сте в Пловдив и сигурен съм, че към този момент не може да се ориентирате кой цех къде е ".

Голяма част от вложенията не се водят директни, тъй като не идват непосредствено от Франция, а от сдружения, които са регистрирани тук, съобщи Борисов пред формалните посетители на откриването.

Борисов посочи и рекордно ниската за всички времена безработица - 5,5%. Тук казусът е към този момент с работната мощ, която набираме за тези нови и нови фабрики . Днес към този момент в напълно нова сфера като авиоиндустрията желаят още служащи. Върху това би трябвало да мислим - за директна съгласуваност сред промишлеността и образованието , подчертава Бойко Борисов.

Премиерът посъветва публицистите да разпитат чужденците за изискванията на вложенията. " Сега като си потегли аз, вие идете при чужденците. Ако те ви кажат - тука кмета, министъра или който и да е... ". Той дефинира рецензиите от опозицията като клюкарствуване. " Така, злословейки по България ще се върне като бумеранг върху тях, сподели Борисов.

Пред формалните посетители министър председателят съобщи, че сме купили сме най-хубавите френски хеликоптери Пантери, Кугъри .

Борисов напомни казуса с офсета. " Така бяха подписани договорите, че 2-3 години се разправяхме до момента в който най-после с французите седнахме , разбрахме се и с президента Макрон говорихме във Варна. Благодарение на нашата и тяхната конструктивност имаме този цех , съобщи Борисов.

Радвам се, че откакто България закупи най-модерните, скъпи и положителни френски хеликоптери Пантери, Кугъри и какво ли не още, най-накрая по офсета сме в България и имаме цех за авиочасти. С което доказахме, че е по-добре да сме сътрудници както в Европейски Съюз, по този начин и в България, да има произвеждане и по този начин най-добре с бизнеса се скрепява другарството .

Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на повърхност от 5 декара и ще създава детайли за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго съоръжение. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.

Мястото на завода е индустриална зона " Марица ", против " Сокотаб ". На събитието участваха френският дипломат Н.Пр. Ерик Льобедел , - Генерален изпълнителен шеф на " Латекоер ". Заедно с тях бяха и Стефан Делайе , ръководител на Френско-българската комерсиална и индустриална камара, кметът на Пловдив Иван Тотев , регионалният шеф Здравко Димитров .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР