С тази публикация ще разгледаме по-подробно любовта към цвета и

С тази публикация ще разгледаме по-подробно любовта към цвета и ...

Какво е влиянието на цвета в спалнята?


С тази публикация ще разгледаме по-подробно любовта към цвета и какви цветове намират място в интериора на спалнята според модните тенденции. Разберете как да стилизирате спалнята с различни декоративни детайли в актуални цветове и какви ефекти имат те.

Бели неутрали

Светло, леко и блестящо по природа, бялото ще създаде специална атмосфера във вашето лично пространство. Този цвят намира място в интериора на всяка стая в дома, и е перфектният фон, който се съчетава с всичко.

Когато решите да включите белия цвят в декора на спалнята ви, добавете изобилие от текстура чрез и битов текстил в различни нюанси, от нежни одеяла и меки възглавници до бели статуетки, произведения на изкуството и други. 

Включете елементи от мрамор и дърво. Тези повърхности ще внесат нотка на уют и свежест в интериора. За допълнителни точки стил се опитайте да създадете усещане за драма и включете елементи в черно. Този външен вид на спалнята в бяло е непреходен, класически и универсален и винаги ще изглежда добре.

Потопете се в синьото

Никога не можете да сбъркате със синьо. Независимо дали се стремите към небесно синьо или предпочитате да заложите на тъмно синьо като морските дълбини, синьото е един от най-универсалните от всички нюанси. Лесно се съчетава с допълващи се цветове и е идеално за смесване с други цветове. От мастилено, дълбоко синьо до кралско и от фин сапфир до пастелно синьо, има безкрайни възможности за избор. Всеки от тези нюанси може да има различен ефект върху вас. Като цяло, синьото има положителен ефект върху ума и тялото и излъчва усещане за спокойствие. 

Златно докосване

Златният цвят във всичките си нюанси е най-добрият начин да добавите луксозно докосване във вашия интериор. В този случай е добре да включите основни бели, черни, сиви или жълти основни обекти. Златното е екстравагантно и напълно неустоимо, но то може да се използва за контраст с основните елементи. Ако искате да се отдадете на „Midas touch“, заложете за блестящи акценти като дръжки за врати, аксесоари за бюро, подноси и купи. Инвестирайте в златни изящни мебели като странични маси или табуретки. Те наистина ще  контрастират с вече съществуващите спални комплекти, и акцентни възглавнички и ще създадат интерес във всяка обстановка.

Съчетайте и смесете цветовете на дъгата

Защо да изберете само един любим цвят, когато можете да ги изберете всички? Червено и жълто до синьо и зелено - внесете ги всички във вашия дом и бъдете смели. Не забравяйте, че понякога повече значи повече.

Източник: investor.bg