С тази инвестиция ние затвърждаваме своя ангажимент към развитието на

...
Коментари Харесай

VMware влага 1,5 млн. евро в AI института INSAIT


„ С тази инвестиция ние затвърждаваме своя ангажимент към развиването на гения в Централна и Източна Европа ”, сподели Диана Стефанова, вицепрезидент във VMware
(снимка: VMware)

Софтуерната компания VMware разгласи партньорство с Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии INSAIT, в границите на което ще влага 1,4 милиона евпо в поддръжка на високотехнологичната научно-изследователска активност в България и Европа.
още по темата
Чрез своя фонд за университетски партньорства и научни разработки (VMware University Research Fund), компанията ще поддържа 10-годишното съглашение сред швейцарските софтуерни университети ETH Zurich, EPFL и българското държавно управление.

Грантът в размер на 1,5 милиона щатски $ ще бъде вложен в привличане както на преподаватели, измежду които интернационалните учени и откриватели, по този начин и на докторанти в сферите на компютърните науки, систематичното инженерство, изкуствения разсъдък, киберсигурността, съхранението и преноса на данни.

„ Иновациите са основен детайл в тактиката на VMware. С тази инвестиция ние затвърждаваме своя ангажимент към развиването на гения в Централна и Източна Европа и построяването на устойчива среда за научно-изследователска активност и нови технологии ”, сподели Диана Стефанова, вицепрезидент Регионална тактика за развиване във VMware.

В допълнение към финансовата поддръжка, екипът на VMware в България ще способства и с софтуерно ноу-хау посредством шерване на своя опит  в сфери като облачни технологии, мрежова съгласуваност, компютърни калкулации и киберсигурност.

Сътрудничеството сред водещи учени и студенти, подкрепено от огромни софтуерни компании, основава капацитет за революционни открития в извънредно значими области като сигурност и дискретност в работата на изкуствения разсъдък, програмируеми мрежи и стопанска система на данните, подчертаха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР