С тържествено заседание започна работа 45-ото Народно събрание. То се

...
С тържествено заседание започна работа 45-ото Народно събрание. То се
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Тържествено заседание на новото Народно събрание

С тържествено съвещание стартира работа 45-ото Народно заседание. То се организира в историческата постройка на площад " Народно заседание ".

Гледайте онлайн съвещанието тук или на във Facebook:



По Конституция съвещанието откри най-възрастният депутат. Сред новите депутати - това е Мика Зайкова от " ИТН ".

Поради липса на електронна система в остарялата постройка на Народно събрание се наложи Зайкова поименно да ревизира дали има кворум, като прочете имената на всички 240 депутати. Всеки в залата трябваше да каже дали е тук или да вдигне ръка.

След което Зайкова откри съвещанието.



" Народното събрание реши съвещанието да се предава директно по Българска национална телевизия и БНР, тъй че, апелирам за усмивки и за наслада. Нека народът да види, че депутатите от 45 Народно събрание са с положително въодушевление и имат комизъм ", откри съвещанието Зайкова като съобщи, че се надява да е добра орисница.

Новите депутати поставиха клетва.



Новоизбраните народни представители гласоподаваха изключително решение

Те ще могат да се записват посредством визуализиране на специфичен екран в пленарна зала.

В речта си при разкриване на съвещанието президентът Радев сподели, че още в понеделник



Победителят е единствено един и това е ГЕРБ, най-малко е редно да го признаете, съобщи Десислава Атанасова от коалиция ГЕРБ-СДС Ще предложим кабинет, който от ден първи да може да проработи на бързи обороти, сподели още тя.



Предстои да се дефинира кой ще бъде ръководител на Народното събрание. По традиция той е представител на най-голямата парламентарна група, само че историята познава и изключения. След това ще станат ясни и управленията на парламентарните групи на 6-те политически сили в Народното събрание.

Точно в 8.00 часа стартира и специфичното студио на Българска национална телевизия във връзка откриването на 45-ото Народно заседание. Водещи са Христина Христова и Поли Златарева.

В предаването " 45-ият парламент - формулата на властта " ще ви покажем цялата тържествена гала по откриването и клетвата на новите депутати. Очаквайте забавни разбори и мнения от нашите посетители.



Снимки: Десислава Кулелиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР