С тържествено събрание в Аула Максима академичната общност на Национална

...
С тържествено събрание в Аула Максима академичната общност на Национална
Коментари Харесай

НСА откри академичната учебна година и нова тенис база

С тържествено заседание в Аула Максима академичната общественост на Национална спортна академия " Васил Левски " откри образователната 2019/2020 година.
 Снимка 443016
В приветственото си слово ректорът проф. Пенчо Гешев обърна внимание на първокурсниците, които за първи път прекрачват прага на Академията, с цел да ги приветства за верния избор да влязат в един одобрен университет в системата на просветителните структури, които образоват в региона на спорта, учебното физическо образование и публичното здраве и е водеща институция освен в България, а в Европа и Света.

" Всички наши специалности, в които приготвяме фрагменти, са специалности, изискващи надълбоко вътрешно разбиране във всеки един от нас, че сме годни да осъществяваме тази активност, тъй като работим с хора, с деца. Трябва да сте вътрешно уверени, с цел да бъдете учители по физическо образование, треньори, с цел да запалите любовта към спорта в децата. Нещо повече - да превъзпитаме, в случай че би трябвало и техните родители " - добави проф. Гешев.

По традиция той връчи студентските книжки на първокурсниците от трите факултета, класирали се с най-голям триумф на кандидатстудентските изпити, както и на звезди на българския спорт, избрали НСА за собствен Университет.

Първокурсници в постоянна форма на образование ще са гимнастичките Мадлен Радуканова, Боряна Калейн, каратистът Борислав Байчев, борецът Захари Зашев, мотоциклетистът Теодор Кабакчиев и други

Поздравителни адреси към академичната общественост изпратиха Милена Дамянова - ръководител на парламентарната комисия по образованието и науката, Славчо Атанасов - ръководител на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, Кръсимир Вълчев - министър на образованието и науката, Стефка Костадинова - ръководител на БОК, командващия на взаимното командване на силите - ген.-лейтенант Любчо Тодоров.

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов приветства преподавателите и студентите за началото на образователната година от името на министър Красен Кралев.

Кметът на регион Студентски Димитър Дилчев напомни на присъстващите, че НСА е мястото, където си дават среща младежката сила, мощната воля и славната спортна история на България.

" Спортната база на НСА е от изключителна значимост за построяването на фрагменти. От седмица студентите на НСА се радват и на новата база в центъра на София, ще открием по-късно и нова тенис база. Професор Гешев, Вашето ръководство ще се запомни. НСА стана едно райско място, в което спортисти и млади фамилии обичат да прекарват времето си. Спечелихте доста борби, отвоювахте доста територии, само че това не е края. Това би трябвало да продължи и се надявам тези след Вас настойчиво да следват Вашия път " - съобщи в словото си Димитър Дилчев.

Гости на тържественото заседание бяха още доктор Елеонора Лилова - ръководител на Държавната организация за протекция на детето, Йорданка Благоева - заместник-председател на БОК, Михаил Златанов - шеф на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи, представители на дирекция " Висше обучение " на МОН, Борис Борисов - консултант в ПК по въпросите на децата, младежта и спорта, ген. Илия Лилов - зам.-началник на взаимното командване на силите и други
 НСА открива образователната година с нова тенис база
НСА открива образователната година с нова тенис база

Професор Пенчо Гешев, ще връчи студентските книжки на първокурсниците от всеки факултет, класирали се с най-голям триумф

Непосредствено след церемонията проф. Гешев, кметът Дилчев и доцент Цветанка Захариева - началник на бранш " Тенис ", прерязаха лентата на новата тенис база в центъра на кампуса на НСА. Тя е построена от компания " Динамик запас " единствено за три месеца напълно с финансиране на НСА. Базата разполага с 4 корта с изкуствена настилка, осветяване и трибуни за фенове. До месеци се чака два от кортовете да бъдат покрити с структура вид балон, с цел да се употребяват целогодишно.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР