С тържествени ритуали и изложба Бургас ще отбележи 143 години

...
С тържествени ритуали и изложба Бургас ще отбележи 143 години
Коментари Харесай

Бургас отбелязва 143 г. от Освобождението си от турско робство

С тържествени ритуали и галерия Бургас ще означи 143 години от Освобождението си. На 6 февруари 1878 година градът е освободен от конния отряд на полковник Лермонтов, напомня БНР.

Честването ще стартира с обред по издигане на националния байрак и флаговете на Европейски Съюз и община Бургас на площад „ Атанас Сиреков “. Това заяви ръководителят на отдел „ Култура “ Петър Парушев.

„ Бургаското православно духовенство ще отслужи един признателен молебен за благоденствието на Бургас, също по този начин и за свободата. На три места ще се поднесат венци и цветя. Едното място е паметната плоча на полковник Лермонтов, паметника на съветския санитарен пункт, който е в Приморски парк и главното полагане на венци и цветя и главният боен обред ще бъде на Паметника на съветските освободители “.

По мотив годишнината в Регионалният исторически музей е показана изложбата „ Пътят към свободата “. Тя споделя посредством фотодокументални табла, с текстове, документи и фотоси и гравюри за освобождението на България, Бургас и района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР