С тържествена церемония Военномедицинската академия отбеляза 131 години от своето

...
С тържествена церемония Военномедицинската академия отбеляза 131 години от своето
Коментари Харесай

Военномедицинска академия чества 131 години от своето създаване

С тържествена гала Военномедицинската академия означи 131 години от своето основаване.

Политическото и военното управление на Министерството на защитата показаха почитание и благодарност към работата и достиженията на лечебното заведение.

„ Във Военномедицинска академия Министерството на защитата и българското общество виждат силата на професионализма, комбиниран с изключителна човещина, грижа и мъжество “, уточни в приветствения адрес от името на министъра на защитата заместник-министър Теодора Генчовска. Тя акцентира дълбокото почитание към всички лекари и здравни служащи, които през годините със своя труд са съдействали за развиването на ВМА и одобряването й като теоретичен и медицински център от национално значение.

„ Поздравявам Ви за непрекъснатия блян към софтуерно възобновяване, към въвеждане и асимилиране на най-съвременните способи за диагностика и лекуване. Научното израстване и непрекъснато професионално рационализиране на екипа от експерти е главният мотор на развиването на Военномедицинската академия “, се споделя още в приветствения адрес от министър Стоянов.

„ Дейността на Българската войска е немислима без съответно здравно обезпечаване и поддържане на здравния статус на военнослужещите и цивилните чиновници, за което всички персонално сме ви признателни “, съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Той уточни, че от началото на февруари тази година Българската войска извършва многочислени мероприятия, което в допълнение натоварва и медицинските фрагменти на всички равнища. „ Заедно сме в полеви условия, дружно сме в учения и тренировки по суша, въздух и море, дружно се готвим и участваме в задачи и интервенции на територията на страната и зад граница. Екипи военни медици утвърдиха статута на българската военна медицина в многочисленото си присъединяване в подготвителната задача на Европейския съюз в Мали. Обучавате нашите бойни санитари, осигурявате медицински евакуации и животоспасяващи трансплантации, полагате грижи и внимание за бъдещето на българската военна медицина – младите лекари “, обърна се адмирал Ефтимов към управлението и персоналния състав на Военномедицинската академия.

Пред паметника в двора на лечебното заведение бяха положени венци и цветя в символ на благодарност към починалите медицински чинове. На тържествената гала бяха връчени награди от министъра на защитата и началника на защитата на медици от разнообразни структури на ВМА.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР