С тържествена церемония във Враца поставиха началото на Ботеви дни

...
С тържествена церемония във Враца поставиха началото на Ботеви дни
Коментари Харесай

Тържествено изпратиха походниците по стъпките на Ботевата чета от Враца /снимки/

С тържествена гала във Враца сложиха началото на Ботеви дни и изпратиха походниците по пътя на четата на великия бунтовник, видя кореспондент на организация BulNews.
След като две години най-патриотичната демонстрация в страната не се състоя поради пандемията от ковид, през днешния ден нейното начало бе сложено с издигането на българското знаме и запалването на безконечния огън край паметника на Христо Ботев в града под Околчица.
По традиция церемонията бе открита от кмета Калин Каменов. Той пожела на походниците да са здрави и да запазят патриотичния дух, който носят в сърцата си. Областният шеф Стефан Красимиров също поздрави участниците в проявата и благодари на министерския съвет за отделените финансови средства, както и на кметовете на общините, взели присъединяване в подготовката на похода.
Врачанският митрополит Григорий отслужи водосвет за здраве, а градоначалникът и регионалният шеф раздадоха китки на ръководителите на групите, след което походниците се насочиха към Козлодуй, откъдето ще тръгнат по стъпките на великия Христо Ботев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР