С тържествена церемония по издигане на националното знаме на Република

...
С тържествена церемония по издигане на националното знаме на Република
Коментари Харесай

В Бяла Слатина отбелязаха тържествено 3-ти март /снимки/

С тържествена гала по издигане на националното знаме на Република България, в Бяла Слатина означиха националния празник - 3-ти март, оповестиха от локалната администрация.
Участие в ритуала взеха военнослужещи от военно формирование 54990-Враца с пълководец подполковник Симеон Цеков.
Сред присъстващите публични лица бяха народните представители Красен Кръстев и Слави Нецов, ръководителят на Общински съвет Бяла Слатина- Веселка Борисова, Протоиерей Тодор Дудов.
С приветствено слово кметът на общината инж. Иво Цветков се обърна към множеството, събрало се на централния площад.
„ Нека да посрещнем Националния празник на България почтено и със самочувствие!
Нека предадем на децата си завета да пазят и обичат Родината си, да знаят каква е цената на извоюваната независимост и да поддържат и предават мощния български дух.!
Защото:
Важно е да помним корените и традициите си.
Важно е да помним героите си.
Важно е да помним! …
Защото тази памет ще ни помогне да научим уроците на историята и ще ни направи по-силни, по-достойни и по-задружни като народ! ", сподели кметът.
„ Трети март ни задължава да описваме за героичния път, извървян от българския народ! Да не забравяме в никакъв случай за Шипка и Плевен, за Стара Загора и София, за Гурко и Столетов, Скобелев, за хилядите опълченци, отдали живота си за България! Вглеждайки се в предишното сме длъжни да „ прогледнем в бъдещето “ и с общи старания да се опитаме да създадем България просперираща, съвременна и мощна. Дължим го на предците си, на ония, които вградиха сенките си в основите на актуалната българска страна, само че го изискуем и на децата си, посредством които ще пребъде „ оная заветна българска фантазия за независимост! “, сподели Красен Кръстев.
В памет на починалите за свободата на Отечеството бяха поднесени венци и цветя пред паметника на починалите във войните белослатинци. Участие в тържественото утро взеха децата от Мажоретен състав и ТС „ Развитие “ при НЧ „ Развитие “ Бяла Слатина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР