С тържествена церемония на 2 май изпращаме 38-ия контингент от

...
С тържествена церемония на 2 май изпращаме 38-ия контингент от
Коментари Харесай

Изпращаме 160 военни на мисия в Афганистан

С тържествена гала на 2 май изпращаме 38-ия контингент от въоръжените сили за присъединяване в задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна подкрепа”. Ритуалът ще се организира от 14.00 часа на площад „ Свобода “ в Хасково и в него ще вземат участие заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов и заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев.

Контингентът е в състав до 160 военнослужещи. Той включва народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери в щаба на задачата на НАТО. Национален пълководец на контингента е полковник Иван Иванов от Дирекция „ Логистика” в Министерството на защитата, заяви actualno.com.

Това не е първото присъединяване на полковник Иванов в интернационалните задачи – през 2014 година е взел участие в задачата на Европейския съюз „ Алтеа” в Босна и Херцеговина, а през 2016 година в задачата на НАТО в Афганистан. Помощник-национален пълководец на контингента е полковник Валери Димитров от дирекция „ Операции и подготовка “.

Ротата за защита на летище Кандахар е образувана от над 100 военнослужещи, като по-голямата част от състава ѝ е от 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР