С тържествен водосвет в Разград бе възстановен строежът на новата

...
С тържествен водосвет в Разград бе възстановен строежът на новата
Коментари Харесай

Възстановен е строежът на новата църква в Разград

С церемониален водосвет в Разград бе възобновен градежът на новата черква "Св. Цар Борис-Михаил Покръстител " в Разград. Молебенът за сполучливото дотъкмяване на храма отслужи архиерейският наместник отец Георги.

Средствата за доизграждането на църквата са дарени от Турската държавна организация за съдействие и съгласуваност. Отец Георги изрази благодарността си към донорите и към регионалния шеф на Разград Гюнай Хюсмен, съдействал за обезпечаване на финансирането.

Вярвам, че имаме потребност от такива храмове. Все повече хората обръщат лице и сърце към религията и би трябвало по този начин да възпитаваме и децата си, сподели регионалният шеф.

Към момента градежът на постройката е достигнал височина 4 метра, а в окончателния си тип църквата ще е висока 12 метра. Третият стадий от построяването на храма включва изграждане на огромния купол и двете камбанарии, а със строителните работи е ангажирана разградска компания с шеф Осман Османов.

Новият разградски храм се строи на терен в западната част на града.

Първата копка беше направена през 2013 година от патриарх Неофит.

Първите два стадия от градежа на църквата са осъществени с помощта на многочислени дарения, като описът на донорите включва 271 физически и юридически лица, сподели един от дейните основатели да се построи храма - предприемачът Бойко Обретенов.

Той уточни, че дарителската акция продължава, като от името на църковното настоятелство на храма още веднъж прикани жители, компании и организации да дарят своята милостиня съгласно опциите си, с цел да спомогнат за триумфа на това благородно дело. Банковите сметки, на които могат да се превеждат сумите, са изписани на уеб страницата на храма. Към момента по дарителската сметка има 90 000 лв., които ще бъдат употребявани за вътрешното оформление на църквата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР