С шествие и концерт под мотото Отново заедно“ ще премине

...
С шествие и концерт под мотото Отново заедно“ ще премине
Коментари Харесай

Прайд в София, Синодът го осъди

С шествие и концерт под мотото „ Отново дружно “ ще премине 14-то издание на „ София Прайд “ 2021.

Това е шествие за права, включващо хората от ЛГБТИ общността, техните близки и другари и всички жители, споделящи убеждението, че хората имат равни права, се прецизира на уеб страницата на самодейността, предава bTV.

Откриването е от 16 ч. пред паметника на Съветската войска, а в  концерта в поддръжка на прайда ще вземат участие Виктория Георгиева, Васил Гарванлиев, Иво Димчев, Деси Слава, Прея, Мила Роберт, Рут Колева, Михаела Филева, Руши. В прайда ще вземат участие и посланици от доста страни.

В отговор на „ София Прайд “ в 12 ч. от НДК ще тръгне шествие в поддръжка на обичайното българско християнско семейство.

Срещу прайда се разгласи и Светият синод на Българската православна черква (БПЦ). 

В позиция на БПЦ прайдът е избран като „ церемониал на прегрешението “.

" Ние не желаеме да разрушим българското общество, а да го създадем по-добро ", разяснява съоснователят на Фондация " Глас " и един от уредниците на събитието Симеон Василев.

Симеон показа, че за него разкриването е пристигнало късно, а майка му го е приела незабавно, като даже му е споделила, че е знаела от самото начало, че е друг.

Според него няма да има напрежение на прайда през днешния ден и добави, че мечтае да може да може някой ден да има право на брак с колегата си, с цел да получи всички права като останалите хора.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР