С рлешение на парламента Гърция постави пределна цена за COVID-тестовете,

...
С рлешение на парламента Гърция постави пределна цена за COVID-тестовете,
Коментари Харесай

Гърция постави таван от 40 евро за PCR-тестовете

С рлешение на Народното събрание Гърция сложи пределна цена за COVID-тестовете, с цел да се прекратят спекулациите в частните лаборатории, съобщи БНР.

Комисията за отбрана на потребителя осведоми,че Министерството на развиването е внесло по незабавната процедура в Народното събрание предложение да се дефинира оптималната цена на тестванията за ковид.

Така депутатите гласоподаваха PCR-тестовете да са не по-скъпи от 40 евро, а бързият - rapid test, да коства не повече от 10 евро.

Секретарят на дирекция "Търговия " към Министеството на развиването Панайотис Стамбулидис заяви за медиите,че тестванията за ковид се считат за нужни за националното здраве и държавното управление няма да разреши частни лаборатории да печелят от пандемията безпричинно за сметка на жителите.

Максимална цена имат към този момент и всички артикули,които са свързани с стерилизация.

До няколко дни решението на държавното управление ще се обнародва в Държавен вестник и по-късно всички лаборатории са задължени да работят на тези цени.

В Гърция до момента най-ниската цена за PCR-тест беше 70 евро, като в множеството лабаратории цените бяха от 150 до 190 евро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР