С решение от ноември 2021 г. Българската агенция за кредитен

...
С решение от ноември 2021 г. Българската агенция за кредитен
Коментари Харесай

"Инвестбанк" АД с повишен дългосрочен рейтинг за втори път през 2021 година

С решение от ноември 2021 година Българската организация за кредитен рейтинг (БАКР) покачва дълготрайния рейтинг на " Инвестбанк " АД с една степен от B на B + , като вероятността по него още веднъж бе избрана като " постоянна ". Агенцията удостоверява и краткосрочния рейтинг по национална канара С (BG) със постоянна вероятност.

Мониторингът регистрира стабилизиране на финансовите резултати, повишение на финансовата база и финансовата адекватност и усъвършенстване в индикаторите на качеството на кредитния портфейл. През миналата 2020 година финансовата база на банката резервира позитивна наклонност на повишаване, отчитайки нарастване с 8.4% по отношение на миналата година. Общата оценка е, че промените на финансовата база и рисково претеглените активи водят до повишение на общата финансова адекватност на " Инвестбанк " АД до 20.0% в средата на 2021 година

Непроменен остава акционерният капитал от 155 572 хиляди лева През първото полугодие на 2020 година " Инвестбанк " АД предприе нарастване на акционерния си капитал на два пъти и усилване на финансовата си позиция. Според БАКР проектът на Банката за 2020 година е надвишаващ по множеството основни индикатори (в това число активи, чисти заеми, депозити и лихвен приход). За същия интервал размерът на привлечените запаси от " Инвестбанк " АД отбелязва забележителен растеж 14.3% на годишна база. Този мощен ритъм продължава и през първата половина на 2021 година, когато единствено за шестте месеца нарастването е с 15.5% и съвсем 300 млн. лева

Силният напредък за миналата 2020 година е в следствие в доста по-голяма степен от покачването на размера на привлечените средства от корпоративни клиенти - с 58.2%, при доста по-нисък растеж (3.2%) при депозитите на физически лица. Към средата на 2021 година този растеж се ускорява - още повече при корпоративните депозити (28.4%), само че също и при физическите лица (8.9%) на полугодишна база.
Реклама
Отиващата си 2021 година може да се дефинира като сполучлива за " Инвестбанк " АД. Заедно с положителните финансови резултати бе реализирано и възстановяване на портфолиото от артикули и услуги на банката.

През 2021 година " Инвестбанк " АД сполучливо осъществя редица планове, свързани с процеса на цифрова промяна, и предложи на своите клиенти нови новаторски услуги като мобилното приложение и нов корпоративен уебсайт. С най-новия цифров канал Ibank Mobile потребителите могат както да наблюдават употребяваните от тях артикули на банката, придвижвания по сметки и картови преводи, по този начин и да подреждат преводи в левове и валута. Приложението Ibank Mobile започва тази година и малко след стартирането му завоюва трета премия в категория " Мобилна иновация " в годишните бизнес награди b2b Media Awards.

Новият уебсайт на банката е с съвременен дизайн, комфортни функционалности и потребителски интерфейс, които улесняват навигацията и бързия достъп към обособените менюта. За по-лесното насочване в богатото портфолио от онлайн артикули е обособена продуктова продажбена платформа. Сайтът: завоюва първа премия на публиката в категория " Корпоративен уебсайт " в състезанието " Сайт на годината ". Предстои реализацията и на други планове, част от които са: " бърза " дебитна карта и " бърза " кредитна карта, мобилен токен и други.
За повече информация: " ИНВЕСТБАНК " АД Тел.: 02/ 81 86 112/192 e-mail: Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Банки и финанси
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР