С решение на Специализирания наказателен съд е било запорирано цялото

...
С решение на Специализирания наказателен съд е било запорирано цялото
Коментари Харесай

Запорираха цялото имущество на Маринела и Ветко Арабаджиеви

С решение на Специализирания углавен съд е било запорирано цялото имущество, което се води на семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, разгласи пред публицисти заместник-главният прокурор Иван Гешев. 

Запор ще бъде желан и за имуществото на притежателя на " Винпром Каронбат ", добави и основният прокурор Сотир Цацаров. Заместникът му изясни, че следствието на случая „ Арабаджиеви “ продължава на цялостни обороти с разпит на очевидци и още експертизи. Продължава и издирването на двамата.

Имущество за 262 450 397 лв. по 145 претенции е запорирала комисията " Антикорупция " от началото на годината до момента, заяви в това време Антоанета Цонева от Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). Тези претенции са били импортирани в окръжните съдилища, които са ги почели. Освен това са били извоювани и 19 каузи за лишаване на имущество, като по тях от началото на годината е иззето в интерес на страната имане на стойност 10 839 060 лв.. 

Данните бяха изнесени пред парламентарната комисия за противопоставяне на корупцията, която изслуша доклад на членовете на КПКОНПИ. По закон те би трябвало да рапортуват за свършеното пред депутатите на всеки 3 месеца. Само 2 сигнала за корупционни практики са били подадени от инспекторати към министерства. Това заяви шефът на Комисията Пламен Георгиев в отговор на депутатски въпрос.

За сметка на това обаче, жителите и народните представители са били много дейни. Самият началник на парламентарната комисия за противопоставяне на корупцията Борис Янчев заяви, че са изпратени 18 сигнала от депутатите до КПКОНПИ. 

По данни от ръководителя на " Антикорупция " Антон Славчев, сигналите от жители, по които те са работили, са били 450. 330 от тях са тествани и за тях е известена спецпрокуратурата. Отделно " Антикорупция " е правила инспекции и по 250 постановления на спецпрокуратурата.

Пламен Георгиев показа пред депутатите и концепцията да се вкара антикорупционно обучение в учебните заведения и висшите образователни заведения. От тази година 30 студенти ще се образоват в магистърска стратегия за антикорупция, а на възпитаници от 5 и 8 клас ще се раздават листовки. Обучение за непоносимост към корупцията ще бъде въведено пилотно и в детски градини в Перник като под формата на песнички, стихчета и занимателни игри ще се построява у децата непоносимост към даването и искане на подкупи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР