С решение на правителството Ивайловград получава допълнителен трансфер на стойност

...
С решение на правителството Ивайловград получава допълнителен трансфер на стойност
Коментари Харесай

Ивайловград получи 1 470 000 лв. за спортно-развлекателен комплекс в кв. „Лъджа“

С решение на държавното управление Ивайловград получава спомагателен трансфер на стойност 1 470 000 лв. за създаване на спортно-развлекателен комплекс в кв. " Лъджа ", заяви кметът на общината Диана Овчарова.
„ Искам да благодаря на Правителството, от името на жителите на община Ивайловград, за това, че извършва уговорките си за поддръжка на общините и хората, които живеят, в крайграничните региони. Използвам опцията да благодаря още и на депутати от Политическа партия " ГЕРБ " - Хасково, за поддръжката, помощта и застъпничеството им, за реализирането на една фантазия, родена в общи срещи, с жителите на кв. " Лъджа ". Това за нас е доказателство, че и дребните общини не са забравени. На мястото на остарялото учебно заведение ще се появи състезателен комплекс, в който се планува да бъдат построени: дeтcĸa плoщaдĸa, комбинирано игpищe зa бacĸeтбoл и вoлeйбoл, c тpибyни, фyтбoлнo игpищe, игрище за тeниc, мини фyтбoл, мyлтифyнĸциoнaлнa пиcтa, плoщaдĸa зa oтĸpит фитнec, браншове за висок и дълъг скок, ĸaфe-бap, cъблeĸaлни, cĸлaд и пapĸинг “, съобщи Овчарова.
Проектът цели да сътвори условия за развиването на спорта. Ивайловград е имал своите спортни висоти и доста спортни награди, през годините (шах, футбол, лека атлетика).
„ Вярвам, че най-вече на тази вест ще се зарадват децата, а община Ивайловград ще ги поддържа, осигурявайки им освен нужната за това материална база, само че и треньори за школите, които ще работят за развиването на спорта. Ивайловград имаше потребност от това спортно оборудване и аз съм доста щастлива, че ще можем да го осъществяваме “, уточни още кметицата.
Тя е получила покана за още един дълго чакан план на стойност близо един милион лв..
 Община Ивайловград ще възвръща 70 % от цената на PCR теста за проучване на ковид Община Ивайловград ще възвръща 70 % от цената на PCR теста за проучване на ковид
Община Ивайловград ще възвръща 70 % от цената на PCR теста за проучване на ковид - това, предложих довечера, на заседа...
Проектът е транасграничен и цели възстановяване на изискванията за достъп до естествени, културни и туристически обекти, посредством основаване на зони за отдих и туризъм в землището на село Ламбух, община Ивайловград и Кешан (Турция).
По плана следва да бъдат основани удобна среда за отдих, лов на риба и упражняване на водни спортове във водите на язовир Ивайловград, а посредством построяването на туристическите пътеки и панорамния път - да трансфорат землището на село Ламбух и региона на язовир Ивайловград в туристическа дестинация посредством по-добро потребление на естественото, културното и историческото завещание и свързаната с него инфраструктура.
„ Вярвам, че с реализирането на двата плана ще създадем удобна среда за спорт и отдих, а за туристите и гостите ни - опция да прекарват повече време в общината. Единственото, което би трябвало да създадем в този момент, е да се опазим живи и здрави всички, с цел да можем да осъществим плановете и да продължим да работим старателно за превръщането на Ивайловград, в още по-добро място за живеене “, добави още Диана Овчарова.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР