С разпореждане на областния управител започна поетапното почистване на част

...
С разпореждане на областния управител започна поетапното почистване на част
Коментари Харесай

Почистват най-критичните участъци от речните корита, дерета и отводнителни канали в Бургаско

С предписание на регионалния шеф стартира поетапното разчистване на част от най-критичните сектори от речните корита, канали и дерета в област Бургас. Това е превантивна мярка за попречване на наводнения при значителни превалявания, които биха нанесли съществени вреди на обитаемоте региони и земеделските площи. По напътствие на регионалния шеф предпочитано ще се обработват секторите, които имат най-спешна потребност от разчистване.

За поредна година в акцията, проведена от Областна администрация Бургас, се включват и лица, лишени от независимост, които с непринуден ръчен труд  ще обработват с препарати и почистват от наноси, храстова и дървесна растителност уязвимите сектори.

По особено направен график и след координиране с общините  в интервала от  юли до края на летния сезон ще бъдат третирани с препарати и ръчно почистени дерета, речни корита и отводнителни канали, които са в ръководство на регионален шеф.

Контролът по осъществяване на дейностите, съблюдаване на авансово наложеният график, както и упътванията на лицата, лишени от независимост, ще се правят от чиновник на Областна администрация Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР