С провеждането на заключителна пресконференция приключиха дейностите по проект „Въвеждане

...
С провеждането на заключителна пресконференция приключиха дейностите по проект „Въвеждане
Коментари Харесай

Подмениха близо 2000 стари осветителни тела с LED осветление в Пловдив


С провеждането на заключителна конференция завършиха дейностите по план „ Въвеждане на ЕСМ за рехабилитация и рационализация на уличното осветяване в регион „ Централен “ и регион „ Южен “ на Община Пловдив “.

„ Бяха сменени общо 1913 от старите осветителни тела с LED осветяване в двата региона. Справихме се сполучливо, макар някои компликации, които се срещнаха при осъществяване на дейностите. В рамките на плана бяха построени и две фотоволтаични електроцентрали – по една за всеки регион, за произвеждане на сила, която ще зарежда част от смененото улично осветяване. Това води до още по-ниска консумация на сила при уличното осветяване “, съобщи на заключителната конференция ръководителят на плана инж. Таня Петкова.

След привършване на плана, в регион Централен са сменени 1192 осветителни тела в карето сред бул. „ Копривщица “, бул. „ Марица-юг “, бул. „ Руски “ и бул. „ Христо Ботев “.

В „ Южен “ са сложени общо 669 тела, ситуирани по улиците сред „ бул. „ Никола Вапцаров “, бул. „ Македония “, ул. Академик Петър Динеков “ и ул. „ Коматевско шосе “.

„ Радваме се, че на нас се падна удоволствието да правим дейностите по подмяната и да дадем своя принос като пловдивчани градът ни да стане по-красив, а и новото осветяване да пести средства на данъкоплатците “, показа на брифинга ръководителят на плана от страна на фирмата-изпълнител Филкаб Стоян Ковачев.

Проект „ Въвеждане на ЕСМ за рехабилитация и рационализация на уличното осветяване в регион „ Централен “ и регион „ Южен “ на Община Пловдив “ е финансиран от финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 по стратегия „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “ към Министерството на енергетиката. Той е на обща стойност 1 126 999, 69 лв. безплатна финансова помощ.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР