С промените в Закона за извънредното положение ГЕРБ прехвърлят изцяло

...
С промените в Закона за извънредното положение ГЕРБ прехвърлят изцяло
Коментари Харесай

Иван Иванов: БСП не е била в по-добра кондиция от години насам

 " С измененията в Закона за изключителното състояние ГЕРБ трансферират напълно отговорността на ЦИК да изготвят механизмите и метода, по който ще се проведат изборите. Това е голяма безнаказаност и безгрижие на ръководещите по повод здравето на българските жители “, съобщи депутатът от Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов по BGonAIR във връзка признатите от правната комисия на Народното събрание през днешния ден промени в изборните правила, с които отговорността за организацията и здравните ограничения в деня на изборите на процедура се трансферират на Централната изборна комисия. По думите на депутата ЦИК не дава отговор на условията, на които дават отговор основният здравен контрольор и здравният министър.

Социалистът разяснява, че изработването на здравни правила за вота не е от компетенцията на Централната изборна комисия: " ГЕРБ трансферираха един парещ картоф на ЦИК. Оставиха пропаст сред жителите и изборната администрация “. Народният представител от левицата изрази терзание, че огромна част от карантинираните няма да могат да упражнят правото си на глас, в случай че ЦИК не се оправят с издаването на здравен протокол.

Иванов разяснява още, че от левицата ще внесат предложенията си за промени в Изборния кодекс. Той подчертава на някои от тях, измежду които са видеонаблюдението и дейната регистрация: " Считаме, че гарантирането на честността на вота ще върне доверието на жителите в изборната система “. По думите му дейната регистрация ще реши изцяло въпросът с " мъртвите души “ в изборните описи.

По мотив срещите на левицата с НПО-та и извънпарламентарни партии, Иван Иванов съобщи: " Това е опит да върнем доверието на жителите в изборния развой. Гарантирайки почтен избор, българските жители ще излязат да гласоподават. Българска социалистическа партия като съществена опозиционна партия е изнасяла четири години борбите против ГЕРБ. Считахме, че е наше обвързване да ги поканим, да припознаят и да внесат техни оферти в Декларацията за почтени избори, която приехме “.

Относно Слави Трифонов и думите му, че е " на другия бряг “ по отношение на левицата, Иван Иванов попита по кое време е бил откровен – когато е пратил писмо до Българска социалистическа партия с молба за внасяне на предложение за видеонаблюдение на изборите или с това си изявление. 

" Готвим се старателно за изборите, ще представим предизборна платформа с точни и ясни задължения. Българска социалистическа партия не е била в по-добра кондиция от години насам “, безапелационен бе Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР