С промени в Наказателния кодекс започват работа депутатите днес. Предвидено

...
С промени в Наказателния кодекс започват работа депутатите днес. Предвидено
Коментари Харесай

#48 променя НК в частта расизъм и ксенофобия

С промени в Наказателния кодекс стартират работа депутатите през днешния ден. Предвидено е чуване на служебните министри на опазването на здравето и енергетиката.

Вносител на поправките в Наказателния кодекс е Министерски съвет.

Промените плануват разширение на кръга на закононарушенията по расистки и ксенофобски подбуди, като се оферират по-тежки санкции за похищение, насила, следене, опозоряване на набожен храм или надгробен монумент, подбудителство към осъществяване на закононарушение и палеж.

Предвижда се да се носи наказване за обществено оправдаване, отказване и грубо  омаловажаване на сходни закононарушения, когато е осъществено по метод, който може да сътвори заплаха да се упражни принуждение или да се сътвори ненавист против обособени лица или група от хора, обединени по раса, цвят на кожата, вяра, генезис, национална или етническа принадлежност.

Промените са в отговор на формирана от Европейската комисия процедура за погрешно въвеждане в националното законодателство на разпореждания против прояви на расизъм и ксенофобия.

Депутатите ще обсъдят и план на решение, импортирано от ГЕРБ, за възлагане на Министерски съвет да стартира лицензиране и подписване на контракт за доставки на неруско нуклеарно гориво.

Идеята е в незабавен порядък българското държавно управление да подсигурява националната и енергийната си сигурност като обезпечи опция в атомната централа в Козлодуй да се употребява различен вид нуклеарно гориво, което да е без значение от снабдители от Руската федерация.

В програмата на депутатите са включени и чувания на здравния министър Асен Меджидиев и на енергийния Росен Христов надлежно за възнагражденията в системата на опазването на здравето и по отношение на методите и цените при доставките на газ в България от 27 април до момента.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР